RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opnieuw chaos bij Jozefschool Vinkeveen

Datum: 16 maart 2006
Bron: Jozefschool Vinkeveen
Vinkeveen - Vrijdag 10 maart was het om half vier opniew oppassen bij het uitgaan van de St. Jozefschool in Vinkeveen.

Ondanks diverse toezeggingen van oa. politie en gemeente komt het nog steeds aan op de paar ouders die zich inzetten voor het veilig oversteken van de kinderen. Voor de zoveelste keer was de bouwsluis, speciaal voor het bouwverkeer van zowel het nieuwe Kerkelanden (Achterveld) als de nieuwbouw van Mariaoord, veranderd in een chaos. Weer werd het onderhoud van de rijbaan voor het (zware) bouwverkeer niet serieus genomen. De stalen platen die voor het bouwverkeer zijn aangebracht, lagen weer schots en scheef; met de nodige wateroverlast tot gevolg.

De (smalle) stoep naast de sluis die door de ouders en kinderen moet worden gebruikt, ligt regelmatig bezaaid met modder en stenen/puin die als een soort douche door het hekwerk heen op de stoep worden geslingerd als er bouwverkeer over de (scheefliggende) platen passeert. Zo ook afgelopen vrijdag.

Daarnaast vonden twee afzonderlijke chauffeurs het nodig/verstandig(?) om tussen half vier en kwart voor vier deze bouwsluis in te rijden en zelfs het daarin aangebrachte zebrapad over te denderen terwijl er kinderen (met ouders) trachtten over te steken. Dit alles ondanks de al weer een hele tijd aanwezige verbodsborden die speciaal bij deze sluis zijn geplaatst met daarop de (verboden) tijden van het aan- en uitgaan van de school. Diverse wachtende ouders probeerden dit aan de bewuste chauffeurs duidelijk te maken, tevergeefs. Helaas was er op dit moment (weer?!) geen politie aanwezig die de "brigadierende" ouders zou ondersteunen en vooral ook toe zou zien op de naleving van deze, niet zomaar, aangebrachte verkeersverordeningen. Juist op dat moment vonden een aantal verontruste ouders even geen gehoor bij de twee ouders die (al!) verkeersbrigadier waren op de kruising Kerklaan/Julianalaan/Tuinderslaantje en die al hun aandacht nodig hadden op dit drukke zebrapad.

"Waarom moet er trouwens gebrigadierd worden op een zebrapad?". De vraag rijst dan ook waarom wij niet op zo'n moment zelf een stukje verantwoordelijkheid op ons kunnen nemen door bv. zelf een kenteken op te schrijven/de politie te bellen/de chauffeurs op een correcte manier aan te spreken op hun overtreding. Helaas is dit, nog steeds, teveel gevraagd voor een aantal chauffeurs maar ook diverse ouders die alleen klagen en verder zelf geen verantwoordelijkheid op zich nemen op zo'n moment.

Feit blijft dat de (verkeers-)situatie rond de St. Jozefschool nog steeds niet goed is (na 6 jaar ! ) !!!!!!!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug