RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dames 1 V.V. Atalante stijgt boven zichzelf uit

Datum: 15 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen – Na maanden van planning was het dan eindelijk zover. Dames 1 kon afgelopen dinsdag aantreden tegen de koploper van de regiodivisie Haarlem. Dit in het teken van de vierde ronde van de beker. Zonder vaste trainer/coach van Westendorp (ziek), maar met Bouke Bressers (h1) startte dames 1 zeer gemotiveerd.

Het team van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame had namelijk niks te verliezen tegen het team uit Haarlem, simpelweg omdat zij een klasse hoger speelt dan de Vinkeveense dames. Met een licht gewijzigde opstelling deelde Marlieke Moen de eerste klap uit. Met ace na ace bracht zij Haarlem op een fikse achterstand. Voeg hierbij het aanvalsgeweld van Irma Schouten en Marleen Sondermeijer en voordat de meiden het goed en wel door hadden, wonnen ze de eerste set (25-19).

Met een ongewijzigd team werd er gestart aan de tweede set. Haarlem liet hierin meer zien toch wel een niveau hoger te spelen. Mede door hun lange en sterke middenaanvalster kwamen zij op voorsprong. De servicedruk van de eerste set was verdwenen en de foutjes slopen in het spel bij de Vinkeveners. Slimme tactische ballen van middenaanvalster Inge Versteeg konden ondanks het hoge slagingspercentage hier niks aan veranderen. Setverlies was een feit (17-25).

Toch begonnen de Vinkeveense dames voortvarend aan de derde set. Dit keer was het Carin van Tellingen, die het Haarlem lastig maakte. Met een goede service liet zij Haarlem alle kanten van het veld zien. De pass aan Vinkeveense zijde met voorop in de strijd libero Jolanda Schockman liep prima. Hierdoor kan Nancy Schockman naar hartelust afwisselen in de set-ups. Parttime middenaanvalster Marleen Sondermeijer liet vervolgens weer eens zien dat zij de hardhitter van het team was. Wederom was Atalante de sterkste van de twee ploegen en dat betaalde zich uit in setwinst (25-20).

De vierde set begon dames 1 met een domper. Irma kon door een blessure niet meer verder spelen. Met een compleet andere opstelling werd dan ook gestart. Haarlem liep snel uit, maar de dames gaven niet op. Ze vochten voor wat ze waard waren en door goed aanvalswerk van Mirjam van der Strate en een goede verdediging sloop Atalante dichterbij. Helaas brak het gebrek aan lengte aan het net ons op het eind op en was de vijfde set een feit (19-25).

Hierin ging het in de eerste helft gelijk op. Na een verkeerd beoordeelde bal werd op 6-8 gewisseld van speelhelft. Dames 1 kon nu spelen aan de kant waar de massaal toegestroomde teams stonden te juichen en aan te moedigen. Dit gaf de meiden een extra boost en toen Irma aan het net kon worden ingebracht was er grote kans op een stunt. Punt na punt werd gescoord en dames 1 kwam op voorsprong. Helaas stokte de puntenregen op 13-9. Met een ijzersterke service kwam Haarlem terug tot 13-14, helaas ging de service van Irma net uit. Het sprookje was over (13-15). Toch werden de meiden door alle supporters toegejuicht en waren zij zelf ook erg blij. Ze hadden tenslotte een fantastische pot laten zien. Opmerkingen als “Haarlem speelde erg slecht voor haar doen” konden hier niks aan veranderen, want de vraag is natuurlijk “Waarom speelde Haarlem zo slecht?” Het antwoord hierop is meer dan duidelijk, omdat Atalante gewoon erg goed speelde en in de gewonnen sets constant druk had met haar service en goede aanvallen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug