RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Actie Vroege vogels: 444 snelheidsovertreders

Datum: 15 maart 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
In de vroege ochtend van dinsdag 14 maart heeft de politie op grote schaal op snelheid gecontroleerd op het provinciale wegennet door de gehele provincie Utrecht.

Tijdens deze controle tussen 05.00 uur en 09.00 uur zijn in totaal 7535 passanten gecontroleerd. Hierbij hielden 444 verkeersdeelnemers zich niet aan de toegestane snelheid. Uitschieter was een motorrijder die met 137 km/u op de N210 ter hoogte van Benschop de weg onveilig maakte. De motorrijder mocht direct zijn rijbewijs inleveren.

Daarnaast kregen zes automobilisten een bekeuring omdat zij inhaalden bij een doorgetrokken streep, twee vanwege het negeren van roodlicht, één vanwege belediging van een politieagent, drie werden bekeurd vanwege niet-handsfree bellen, twee omdat zij op een busbaan reden en één vanwege rechts inhalen.

Waar gecontroleerd?
De controles vonden plaats op wegen met ‘blackspots’ die richting Utrecht lopen, op de wegen waar geen actieve flitspalen staan en waarvan bij de politie bekend is dat daar snel kan worden gereden. Ook op de N201 werd gecontroleerd !!

En hoe?
Vier stilstaande radarauto’s, vier onopvallende videoauto’s, twee opvallende surveillanceauto’s en één onopvallende surveillance auto voerden de controles uit. De ‘vroege vogel actie’ was een samenwerking tussen de Regionale Verkeersdienst en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug