RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Boem Paukeslag ... boekenweek 2006 15-25 maart

Datum: 15 maart 2006
Bron: Bibliotheken AVV
De 71e Boekenweek heeft als motto "BOEM PAUKESLAG - Schrijvers en muziek.

Veel schrijvers hebben iets met muziek. Met klassiek, met pop, met jazz. Anna Enquist studeerde piano, Maarten ’t Hart beschouwt klassieke muziek als de hoogste van alle kunstvormen.

Ook de bibliotheken hebben iets met muziek:
- je kunt er cd’s, dvd’s en bladmuziek lenen
- je hebt toegang tot de krantenbank, met o.a. muziekrecensies
- je kunt muziek lenen via de Centrale Discotheek Rotterdam Ook in de AVV-bibliotheken zijn in de boekenweek bijzondere activiteiten.
In de Agenda van de site van de bibliotheken AVV zijn de details te vinden van de activiteiten:
-expositie Afrikaanse muziekinstrumenten (bibliotheek Kockengen)
-15 maart: lezing door A. Manten 'Vrouwen van Breukelen door de eeuwen heen' (bibliotheek Breukelen)
-16 maart: lezing Geert Mak (dorpskerk Abcoude)
-17 maart: 'Louis Couperus en het Ned. Saxofoon kwartet (centrum 't Web, Spinnerie, te Loenen) en Venen Literair: Pieter Steinz (in De Boei Vinkeveen)
-22 maart: poëzieprogramma door HOED EN DE RAND 'Mahler, zoete koek en wijn' (bibliotheek Maarssen-dorp)
-24 maart: huisconcert Strijkersensemble Esafonia (bibliotheek Abcoude) en Slagwerkconcert W. Verlaan (bibliotheek Breukelen)

Boekenweektest
Dit jaar een nieuwe aanpak voor de boekenweektest. Voortaan staat niet langer het thema centraal maar de auteur van het boekenweekgeschenk. In de eerste test ‘nieuwe stijl’ is dat Arthur Japin. Op speelse manier wordt ingegaan op zijn bio- en bibliografie, zijn favoriete thema’s enz.

Dit exclusieve cadeautje van de bibliotheek is voor elk lid dat tijdens de Boekenweek muziek leent! (zolang de voorraad strekt)

Sensationele ledenwerfactie
Wie zich tijdens de boekenweek laat inschrijven als nieuw betalend lid, 18 jaar en ouder, ontvangt een voucher die recht geeft op het boekenweekgeschenk, uitsluitend tijdens de Boekenweek op te halen in de boekwinkel. Plus een boekenbon ter waarde van vijf euro!

Gratis met de trein op 19 maart
Op vertoon van het Boekenweekgeschenk kan iedereen de hele Boekenweekzondag (19 maart) gratis met de trein op pad.

0ók rijdt er een speciale trein door Nederland : De Arthur Japin Express. In deze trein neemt Arthur Japin plaats samen met het voltallige Harmonieorkest van de NS. Er is door componist Fons Merkies (musical Turks Fruit) een speciale compositie gemaakt die geïnspireerd is op het boekenweekgeschenk van Arthur Japin. O.a. in Utrecht Centraal zal Arthur Japin zelf het Harmonieorkest dirigeren in nauwe samenwerking met de vaste dirigent van het orkest Arno Schipdam.

Meer informatie vindt u op de website: www.cpnb.nl/bw/2006

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug