RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dames 1 Atalante wint op wilskracht

Datum: 13 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Amsterdam - Afgelopen dinsdag avond moest Atalante Dames 1 spelen tegen, de nummer 6 van de competitie, De Spuyt uit Amsterdam.

Na een half uur vertraging begonnen de dames van Haaxman Lichtreclame, ondanks de sterk gewijzigde opstelling, flitsend aan de wedstrijd. Hoewel het enthousiasme niet van het team afstraalde werden de meeste ballen goed verdedigd en werd het ene mooie punt na het andere gescoord. Hoewel De Spuyt met een goede wissel aan het einde van de set nog redelijk in de wedstrijd kwam, speelden de dames uit Vinkeveen de set goed uit.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ook de tweede set met dezelfde opstelling werd begonnen. Maar in deze set brak het gebrek aan enthousiasme het team op. Er was weinig grip op de nieuwe middenaanvalster van De Spuyt en aan Atalante zijde werd er te weinig afgewisseld in de aanval. De wissel aan het einde van de set voor meer lengte aan het net kwam te laat. In de derde set greep coach Johan van Westendorp terug naar zijn vertrouwde basisopstelling, waardoor er iets meer vaste lijnen in het spel kwamen. Maar vooral blokkerend ging het beter lopen bij de dames gesponsord door Krijn Verbruggen.

In het achterveld werd er hard gewerkt, maar ook aan het net kwam er weer meer afwisseling en rendement uit de aanvallen. Serverend maakten de Vinkeveense dames uiteindelijk het verschil, maar makkelijk ging het allerminst. De wil om te winnen was weer terug en betaalde zich uit in setwinst. De vierde set was een kopie van de derde waarin de dames ook door wilskracht de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe konden trekken.

Dinsdag 14 maart mogen de dames het opnemen tegen het derde divisie team uit Haarlem om een plek in de volgende ronde van de beker te bedingen. Maar minstens net zo interessant is de ontmoeting met Odin op vrijdag 17 maart. De dames moeten deze wedstrijd winnen om mee te kunnen blijven doen om de strijd om de tweede plek. Om 19:30 uur hopen wij u te mogen begroeten op de tribunes van de eigen Boei.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug