RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Triomf Tagste tegen top

Datum: 13 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
In de laatste zaalcompetitiewedstrijd heeft het door de Fortisbank gesponsorde vijfde zaalteam van De Vinken een klinkende overwinning behaald op het Sassenheimse TOP. Al bij rust leidde het legendarische Tagste met 7-3 om in het laatste kwartier helemaal te ontketenen en uiteindelijk op 16-9 te finishen.

Vriendenteam
Vinken’s Tagste is een al vele jaren bestaand vriendenteam, dat ondanks een respectabele gemiddelde leeftijd elk jaar meer dan redelijk presteert. Dit zaalseizoen sloot Vinken 5 af met een ruim voordelig doelsaldo van 141 tegen 99, wat veruit het beste resultaat in de poule was. Bij het behalen van de wedstrijdpunten liet het Fortisteam echter net te veel steekjes vallen, waardoor de tweede plaats achter kampioen SDO het hoogst haalbare was. Afgelopen zaterdag was de complete basis voor de laatste krachtmeting beschikbaar. Teambegeleidster Esther Kamminga had dus een luxe probleem. Bert Lommers bleef geblesseerd aan de kant. Hij kreeg op de bank gezelschap van zijn vrouw Trees, Sylvia Verwey en Jaap Meulstee. De laatste drie werden na de rust ingezet.

Met Toos Fokker, Sandra Start, Dick van den Greft en Nico Bos in de aanval ging De Vinken voortvarend van start. Als vanouds liet van den Greft 1-0 aantekenen. Direct geriposteerd door een afstandstreffer van TOP: 1-1.

Na de vakwisseling kwamen Teuni Verlaan, Reni Lommers, Michel Verwey en Hen Verlaan in de aanval. Na een tegentreffer van de bezoekers trok Reni Lommers via een fraaie doorloopbal de stand weer gelijk.

Vervolgens liep Tagste duidelijk weg van TOP. Met vier afstandsschoten (Nico Bos, Dick van den Greft en Hen Verlaan 2x) leek de Sassenheimse tegenstand gebroken. Vlak voor rust mocht Dick van den Greft de tussenstand naar 7-3 tillen.

Nestor Verlaan
Na de mandarijnen was het lang rustig aan het front. Beide teams zochten langdurig naar de kansen. Een kwartier voor tijd brak de spreekwoordelijke hel los. In het laatste kwartier zou nog veertien maal gescoord worden. Met name nestor Hen Verlaan ranselde het vlechtwerk onophoudelijk. Met vier treffers in de laatste speelperiode bracht hij zijn dagtotaal op zes. Hiermee wees hij zijn ploeggenoten duidelijk de weg naar de misschien wat geflatteerde, maar ook zeker verdiende overwinning. Scheidsrechter Henk Strubbe mocht bij 16-9 TOP uit zijn lijden verlossen. De overige Vinkendoelpunten werden gemaakt door Nico Bos, Jaap Meulstee, Trees Lommers en Michel Verwey (2x). Een fraaie afsluiting van een succesvol en gezellig korfbalseizoen. De krasse veertigers en vijftigers hebben allen weer voor een jaar bijgetekend. In november wacht een nieuw zaalseizoen voor Vinken’s Tagste.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug