RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inspectie dijken door helikopter

Datum: 09 maart 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
Waternet (voorheen DWR) gaat voor het nauwkeurig vaststellen van de hoogte van de dijken in haar gebied vanaf 10 maart metingen uitvoeren.

Met deze metingen wordt gecontroleerd of de dijken aan de normen voor veilige hoogte voldoen. In totaal zal er 600 km dijk worden ingemeten, ook in stedelijk gebied.

De metingen zullen worden uitgevoerd met een speciaal daarvoor toegeruste helikopter vanaf een hoogte van 150-200 meter. Voor de juiste hoogtemeting vliegt de helikopter ook langzaam. De helikoptervluchten worden uitgevoerd door Fugro

In beginsel zal de helikopter in het zuidwesten beginnen en in de loop van ca 10 dagen een rondje maken met de klok mee: Kudelstaart , Uithoorn, Amstelveen, Badhoevedorp, Amsterdam West, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid-Oost, Weesp, Bussum, Nichtevecht, Vreeland, Breukelen, Wilnis.

Echter, deze planning is indicatief; Schiphol bepaat van dag tot dag welke gebieden worden vrijgegeven voor de helikoptervluchten en dat is vooral afhankelijk van de in gebruik zijnde landingsbanen van Schiphol op die dag.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug