Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Grote brand Uithoorn Zijdelweg - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote brand Uithoorn Zijdelweg

Datum: 02 oktober 2005
Bron: www.petershotnews.nl
Zondagochtend heeft een felle brand 3 opslagloodsen van boerderij de “Christina Hoeve”aan de Zijdelweg in Uithoorn in de as gelegd.

Om 10 voor half 9 kreeg de bandweer van Uithoorn de melding van een brand in een schuurtje. Eenmaal ter plaatse aangekomen werd direct opgeschaald naar “grote brand” en werden de korpsen van Aalsmeer en Amstelveen gealarmeerd. Toen om 9.00 uur bleek dat het watertransport een probleem dreigde te worden werd het korps Rijsenhout ingeschakeld om voor groot-watertransport te zorgen.

Eén van de getroffen loodsen was verhuurd aan televisieproducent Endemol, die deze loods gebruikte als opslag voor decorstukken. In de andere twee loodsen stonden landbouwvoertuigen en lagen aardappelen en bieten.

De brandweer kreeg vanuit de lucht hulp van een politiehelikopter die zijn camerabeelden doorzond naar een met spoed opgeroepen commandowagen van de Mobile Eenheid. Op deze wijze trachtte men een 4e loods te behouden.

De oorzaak van de brand is onbekend, er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zowel publiek als pers werden in eerste instantie op flinke afstand gehouden vanwege explosiegevaar. De brandweer heeft voortdurend metingen verricht maar er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Bij de brand is wel asbest vrijgekomen.

Foto's: Arno Moen (Midpoint FM & TV)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht