RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

U stemt graag bij tv-shows? Stem dan ook op 7 maart 2006!

Datum: 01 maart 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op dinsdag 7 maart 2006 kunt u uw stem uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad.

U kunt dan invloed uitoefenen op de lokale politiek voor de komende vier jaar. Dat kan ook op andere manieren en momenten, maar verkiezingen vormen de basis van onze democratie. U bent niet verplicht te stemmen. Maar wie niet stemt, laat een mooie en eenvoudige kans liggen om zijn of haar stem te laten horen.

De gemeenteraad staat van alle bestuurlijke organen in Nederland het dichtst bij de inwoners. Raadsleden worden direct gekozen en wonen soms maar een paar straten verderop. De gemeente is onder andere verantwoordelijk voor het lokale huisvestingsbeleid, verkeer, milieu en openbaar onderwijs. Maar bijvoorbeeld ook voor de gezondheidszorg, kinderopvang, sport en cultuur.

Natuurlijk moet de gemeente zich in haar beleid houden aan landelijke wetten en regels, maar elke gemeente heeft een zekere speelruimte om het beleid op bepaalde punten zelf in te vullen. U merkt het misschien niet altijd direct, maar iedereen heeft vrijwel dagelijks met de gevolgen van het gemeentelijke beleid te maken. Een goede reden dus om bij de verkiezingen uw stem te laten horen. De gemeente leeft…De gemeente kiest…

Je kunt ook stemmen op onze website, laat ons via de Poll weten of jij gaat stemmen !

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug