RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eerste sleutel voor eerste bewoner nieuwbouw Wickelhof

Datum: 27 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Op maandag 27 februari overhandigde Karin Rosielle, directeur van Westhoek Wonen, de eerste sleutel aan de eerste bewoner van het nieuwbouwproject Wickelhof. Trots nam de nieuwe huurder, de heer van der Pool, de sleutel in ontvangst. Wethouder Bram Rosendaal was ook aanwezig. Hij feliciteerde de huurder met zijn huis en wenste hem veel plezier en woongenot toe.

Het complex Wickelhof is een markant en innovatief nieuwbouwproject van Westhoek Wonen en bevat 64 sociale huurwoningen. Het nieuwbouwproject bevat levensloopbestendige huurwoningen, waarvan 54 driekamerwoningen en 10 startersappartementen. Levensloopbestendig betekent dat Westhoek Wonen bij het ontwerp van de woningen veel aandacht heeft besteed aan de toegankelijkheid. Dit houdt ondermeer in dat het gebouw en de woningen voldoen aan de voorschriften die gelden voor rolstoelgebruikers. Op maandag 27 februari werd het eerste woonblok opgeleverd.

De architect Margreet Duinker is er in geslaagd twee fraaie woongebouwen te ontwerpen met ruime één- tot driekamerwoningen en grote balkons. De woningen op de begane grond beschikken over een tuin. Het ontwerp van de twee gebouwen is gebaseerd op twee blokken in U-vorm met de openingen tegenover elkaar. Tussen de woonblokken ligt een plein, waaraan de hoofdentrees met trappenhuis en lift zijn gelegen. Door het gebruik van glas en glazen bouwstenen geeft dit een transparant en ruimtelijk effect. Het plein geeft een fraaie doorkijk naar het stadspark. Aan de open kant van de U verbindt een loopbrug de galerijen, waardoor de bewoners op de hogere niveaus helemaal rond kunnen lopen. De ruimtes die door de gebouwen worden omsloten geven het geheel een intiem karakter.

Opvallend ook is het schuine dak van de woonblokken, omdat volgens het bestemmingsplan aan de waterkant lager gebouwd moet worden dan aan de andere kant.

Hierdoor beschikken de woningen op de bovenste verdieping over verhoogde plafonds, die het appartement een ruim en licht aanzien geven. Ook het dak zelf is bijzonder. Het dak is ingepland met mos sedum. Het is milieuvriendelijk, isoleert goed en bij extreme regenval fungeert het als een spons, waardoor de afwatering niet overbelast raakt. Daarnaast zijn de begroeide daken fraai om te zien, met kleurschakeringen, die per seizoen anders zijn. Naar verwachting wordt het tweede woonblok in het voorjaar van 2006 opgeleverd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug