RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wat moet u doen als u een dode vogel vindt !!!

Datum: 23 februari 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
Als u een dode vogel vindt, betekent dit niet dat het hier om een met vogelgriep besmet dier gaat. Dagelijks sterven vogels aan natuurlijke oorzaken.

Wat is verdacht?
Er is een onderscheid te maken tussen verdachte en niet-verdachte vogels. Elke dode zwaan en elke dode reiger is verdacht. Dode ganzen en eenden zijn verdacht als het er vijf of meer zijn en andere dode vogels zoals meeuwen, zeemeeuwen en spreeuwen als het er meer dan 20 zijn.

Wat is niet verdacht?
Andere dode vogels dan zwanen, reigers, eenden of ganzen, zijn niet verdacht als het er minder dan 20 zijn. Deze dieren kunt u rustig in de natuur laten liggen. Als ze in uw tuin liggen kunt u ze opruimen in de vuilnisbak of begraven. Draag voor de zekerheid rubberen handschoenen.

Wat te doen als u verdachte zieke of dode vogels aantreft?
Als u een of meer verdachte vogels vindt, moet u dit doorgeven aan de Meldkamer van de Algemene Inspectiedienst (AID), telefoonnummer: 045-5466230. Laat ze liggen en raak ze niet aan.

De gemeente haalt geen dode vogels op.

Kinderboerderij en kippen op industrieterrein
De vogels van de kinderboerderij De Olievaar zijn deze week opgehokt. Op het industrieterrein lopen zogeheten wilde kippen die niet kunnen worden opgehokt. Reden is het ontbreken van een eigenaar hiervan. De gemeente noch de dierenbescherming hebben hier een taak in.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u bellen naar het gratis nummer 0800 - 2233322 (op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug