RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Het Aparts Basisscholen volleybaltoernooi

Datum: 19 februari 2006
Bron: Annemarie Bakker
Op 15 februari werd de tweede toernooidag gehouden van het Aparts basisscholen volleybaltoernooi, georganiseerd door volleybal vereniging Atalante. Alles stond 2 weken lang in het teken van het WK voetbal 2006. De namen van de teams, de prijsvraag, de aankleding en ook in het boekje konden de kinderen nog wat informatie vinden over het land dat zij “vertegenwoordigden”.

Op deze woensdagmiddag waren het de groepen 6 en 7 die de strijd aangingen. De groep was kleiner dan de eerste week en daardoor was er tijd voor een pauzeonderdeel. Ieder team speelde een keer “geblindeerd volleybal” waarbij je de tegenstanders niet ziet doordat er een zwart zeil over het net hangt en het uitzicht belemmert! Met andere woorden, de reactiesnelheid van de kinderen werd gepeild! Erg leuk om te zien.

De wedstrijden van de groepen 6 waren zeer fanatiek. De kinderen beheersten het spelletje goed, waardoor er spannende partijen te zien waren en veel bezwete gezichten. In een hele spannende finale was het uiteindelijk de Pijlstaart school die aan het langste eind trok.

Hieronder uitslagen van groep 6

  1. Polen (Pijlstaart)
  2. Paraquay (Jozef)
  3. Costa Rica & Engeland (Pijlstaart)
  4. Equador (Jozef) & Zweden (Jozef)
  5. Duitsland (Schakel) & Trinidad en Tobago (Schakel)

De groepen 7 gingen al wat meer richting het echte volleybalspelletje. Mooi in drieën: de eerste bal volleyballend spelen, de tweede vangt ‘m op en gooit ‘m naar de derde speler die de bal over het net speelt. Het duurde voor sommige teams wel even voordat ze het helemaal onder de knie kregen. Maar hadden ze het eenmaal in de gaten, werden er erg leuke rally’s gespeeld. De finale was tussen de Jozefschool en de Poldertrots. Alweer zo’n spannende strijd, het was uiteindelijk Zuid Korea van de Jozefschool dat de eerste prijs won.

Uitslag groep 7:

  1. Zuid Korea (Jozef)
  2. Spanje (Poldertrots)
  3. Togo (Jozef) & Tunesie (Jozef)
  4. Frankrijk (Pijlstaart)  & Oekraine (Jozef)

Ook deze week weer een prijsvraag: Welke landen hebben op het WK een Nederlandse coach? Dit zijn Trinidad & Tobago, Zuid Korea, Nederland en Australië. De bal werd gewonnen door naar Martijn van de Poldertrots.

Met deze laatste toernooidag is het hele volleybaltraject op de basisscholen tot een eind gekomen. Van volleyballessen op de scholen door topvolleyballer Matt van Wezel tot de twee toernooidagen. En dat alles binnen 4 weken, een mooie prestatie!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug