Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

DE VINKEN VERSLIKT ZICH

Datum: 19 februari 2006
Bron: Jaap Meulstee, K.V. De Vinken
Na de vorige week behaalde promotie heeft De Vinken in de aanloop naar het kampioenschap afgelopen zaterdag volkomen onnodig een punt achter gelaten in Amsterdam. Het onderaanstaande Oranje Nassau wist direct na rust stevig aan te klampen en uiteindelijk een gelijkspel af te dwingen. Vinken’s naaste concurrent Weidevogels maakte geen fout. Komende zaterdag mogen de nummers 1 en 2 in Vinkeveen uitmaken wie het meeste recht heeft op de titel.

Tweede aanval
Het grootste euvel in de wedstrijd tegen Oranje Nassau zat in het tweede aanvalsvak. Dit kwam onvoldoende tot scoren, waardoor de Teletrainingformatie niet echt weg kon lopen van de thuisploeg. Na de openingstreffer van Oranje Nassau scoorde Peter Kooijman via een fraaie doorloopbal. Zijn voorbeeld werd direct na de vakwissel uitstekend gevolgd door Pascal Kroon: 1-2. Daarna viel het stil. Alle schoten van Vinken’s tweede aanval waren tekort. Uiteindelijk boog de verdediging na tien minuten onder de aanhoudende druk: 2-2. Binnen twee minuten had Vinken’s eerste aanvalsvak weer orde op zaken gesteld. Susanne de Wit en Jacco Kroon zorgden van afstand voor 2-4. Weer stond De Vinken tien minuten droog. Voldoende tijd voor Oranje Nassau om langszij te komen. In de laatste twee minuten voor rust zorgden de Wit en Kroon voor een nieuwe twee punten marge: 4-6 ruststand.

Tien minuten
Direct na de thee mocht aanvoerder Arjan Kroon vanaf de stip aanleggen. Het leverde de Bouthoornformatie een 4-7 voorsprong op. Tien minuten later had de thuisploeg het initiatief volledig over genomen. Twee afstandsschoten en drie strafworpen deden de stand volledig kantelen: 9-7 voor Oranje Nassau. De volgende tien minuten waren weer voor de Vinkeveners. Eerst was Jacco Kroon tweemaal loepzuiver. En na de 10-9 mocht broer Arjan een strafworp van neef Pascal verzilveren. Helene Kroon bracht De Vinken kort hierna weer even op voorsprong: 10-11 met nog tien minuten te gaan. In die laatste fase was De Vinken onvoldoende rustig om de kleine voorsprong te behouden. Onnodige overtredingen in de verdediging gaven de thuisploeg alle kans om terug te komen. Op 11-11 maakte Arjan Kroon via een doorloper 11-12, maar opnieuw wist de thuisploeg de Vinkeveense voorsprong weg te poetsen. Krampachtig sleepten de koplopers zich naar het einde van de wedstrijd, niet meer in staat zijnde om nog eens te scoren.

Door dit resultaat is Vinken’s voorsprong in de ranglijst geslonken tot twee punten. Komende zaterdag staat het sleutelduel tegen Weidevogels op het programma. Bij winst is het kampioenschap voor De Vinken. De Bleiswijkers wisten thuis echter van De Vinken te winnen. De volgelingen van Dirk van der Vliet hebben wat goed te maken, maar zullen het zeker niet cadeau krijgen.

Zaterdag 25 februari om 16.50 uur: De Vinken tegen Weidevogels in de sporthal van Vinkeveen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34