RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante pakt volle winst tegen Allides

Datum: 17 februari 2006
Bron:
Maandag 13 februari togen de heren van Atalante naar Haarlem om tegen het op de een na onderste plaats staande Allides te strijden. Dat de stand op de ranglijst er niks toe doet, blijkt wekelijks wel uit de soms verrassende uitslagen. Atalante zorgde ervoor dat zij niet voorkwamen in het wekelijkse overzicht met verrassende uitslagen. Zij wisten, zij het ietwat moeizaam, toch de volle 5 punten mee naar Vinkeveen te nemen. Het werd een 0-4 overwinning.

De heren waren het aan hun stand verplicht om Allides aan de zegekar te binden. De thuiswedstrijd was ook al een 4-0 overwinning. Echter in de competitie komen zeer verrassende uitslagen voor, waardoor de stand vooraf op de ranglijst er niet toe doet. Voor Atalante, terug te vinden op de 8ste plaats, was een overwinning zeer welkom. Echter bij vertrek bleek aanvaller Erik Verbruggen met griep op bed te liggen. Met 7 mensen werd de reis naar Haarlem begonnen. In de 1ste set stond Rick de Groot langs de kant. De basis bestond zodoende uit: Frans Roos, Duncan van Senten, Bas vd Lubbe, Leonard de Jong, Robert Hardeman en Bouke Bresser. De 1ste set werd er goed gevolleybald. De pass lag goed en zodoende kon Frans zijn aanvallers goed bedienen. Echter bij 8-11 stokte de pass aan Atalantekant. Hierdoor pakte Allides een paar puntjes terug. De serve werd teruggehaald en toen begon Duncan aan een indrukwekkende serveerreeks. 10 serveerbeurten verder was het 11-21 en was het welbekende gat geslagen. Allides sputterde nog wel wat tegen, maar Atalante speelde het simpel uit. Met een 13-25 setwinst was het eerste punt een feit.

In de 2de set liet coach Erik Raket het team staan. Ook deze set was Atalante de meerdere van Allides. Door simpel te spelen en tactische ballen te plaatsen, werden de zwakke punten van Allides bloot gelegd. Ook de 2de set was voor Atalante, 20-25.

In het 3de bedrijf kwam Rick de Groot binnen de lijnen voor Duncan van Senten. Rick de Groot ging zich met de spelverdeling bezig houden en Frans Roos posteerde zich als aanvaller. Allides kwam wat beter in het spel, maar dat was meer te danken aan de fouten aan Atalantekant. Vele persoonlijke foutjes zorgden ervoor dat Atalante onnodig in de problemen raakte. Zij wisten echter het hoofd koel te houden en op het juiste moment toe te slaan. Lang leek het er op dat Allides de 3de set zou binnen halen, maar Atalante sloeg op het laatste moment toe. Met een krappe 23-25 setwinst waren er nu 4 punten binnen, maar Atalante wilde de volledige winst en de daarbij horende 5 punten.

In set nr. 4 liet coach Erik Raket het 6-tal staan. Robert Hardeman had aangegeven iets last te hebben van zijn knie, waardoor coach Raket halverwege de 4de, bij een stand van 14-15, besloot Duncan in te brengen voor aanvoerder Robert. Ook de 4de set ging gelijk op. Duncan die zowel op de buitenpositie als middenpositie kan spelen, zette gelijk een killing-blok. Dat was een heerlijke binnenkomer. Atalante moest er flink voor knokken, maar uiteindelijk was ook de 4de set voor Atalante en wel met 25-27. Hierdoor kunnen de heren van Atalante 5 punten aan hun totaal toevoegen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug