RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eerste bomen speelbos Legmeer-West geplant

Datum: 15 februari 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
Op maandag 6 februari zijn de eerste bomen aangeplant in het speelbos in de nieuwe wijk Legmeer-West. Het speelbos wordt ingericht als een klein bosachtig park.

In het bos komen heuvels, stukken boomstam, speeltoestellen, een ruim speelveld en een kleine poel met stapstenen.

Het speelbos sluit aan op het schoolplein van de Brede School.

Rode beuken
In het bos komt een ronde open plek. De rode beuken die nu zijn aangeplant vormen de rand van deze open plek. De ongeveer tien jaar oude rode beuken stonden op de begraafplaats aan de Noorddammerweg, maar moesten daar weg vanwege de uitbreiding van de begraafplaats.

Voor het verplanten van de beuken is gebruik gemaakt van een speciale verplantmachine om het wortelpakket intact te houden.

Na het verplanten zijn de stammen van de beuken ingepakt met jute om bastverbranding te voorkomen. De stam van beuken is zeer gevoelig voor zonlicht.

Aanplant voorjaar 2006
In het speelbos worden dit voorjaar nog meer kleinere bomen en struiken aangeplant. Van de populieren die worden gerooid op Amsteldijk-Zuid gaan 20 kopstekken naar het speelbos.

Bij een kopstek wordt het bovenste deel van de stam (ca. 5 meter) in de grond gezet. De stam maakt daarna zelf weer wortels en takken.

Populieren zijn snelgroeiende bomen. Hierdoor krijgt het speelbos sneller een bosachtig karakter. Toch zal het wel een jaar of vijf duren voordat het speelbos echt een bos begint te lijken.

Afsluiten bos tot opening Brede School
Na de aanplant wordt het speelbos voorlopig afgesloten zodat de beplanting ongestoord kan groeien gedurende de bouw van de naastgelegen Brede School.

Als de school wordt opgeleverd in het schooljaar 2007 - 2008 en het schoolplein rondom de school wordt ingericht, worden ook de speeltoestellen in het speelbos geplaatst.

Met de opening van de school zal het speelbos klaar zijn voor gebruik door de nieuwe bewoners van Legmeer-West en de kinderen van de Brede School.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug