Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De Vinken terug in de Eerste Klasse

Datum: 13 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
In de thuiswedstrijd tegen de gedeeld nummer drie – KIOS - heeft koploper De Vinken geen problemen gekend. Weliswaar werd niet overtuigend gewonnen, maar KIOS was evenmin in staat het De Vinken moeilijk te maken. Na een ruststand van 5-5 werd het 13-9 voor de thuisploeg. Door de mindere prestatie van concurrenten heeft De Vinken drie ronden voor het einde al promotie naar de Eerste Klasse afgedwongen.

Het was een veelbelovend begin met de bal van balsponsor BP Bakker uit Wilnis. Aangemoedigd door het team van de week, De Vinken D3 (zie foto), werd er al in de eerste minuut gescoord. KIOS, getraind en gecoached door Vinkenman Jan van der Wees, bleef niet achter en binnen vijf minuten prijkte een 2-2 tussenstand op het bord. Daarna werd het echter ijzig stil op het scorebord. Zelfs een strafworp was niet besteed aan de blauwhemden. Na bijna een kwartier kwamen de doelpunten weer enigszins los. Het eerste kleine gaatje (4-2) werd simpel gedicht en vervolgens werd met een magere 5-5 stand rust genomen.

Na rust een opleving die zorgde voor een grote voorsprong. In de eerste tien minuten werd definitief afstand genomen: 10-5. Dat kwam mede door slecht verzorgd afvangwerk aan KIOS-zijde en gedisciplineerd aanvalsspel van de Bouthoorn Tele Training brigade.

Daarna leek De Vinken het wel te geloven en in de tien minuten erna kwam KIOS weer langzaam dichterbij: 10-8. Op tijd herpakte de thuisploeg zich om met 13-9 te finishen. Doelpunten voor De Vinken kwamen van de hand van Jacco Kroon (3x), Mariska Meulstee, Susanne de Wit, Peter Kooyman, Pascal Kroon (allen 2x), Helene Kroon, en Arjan Kroon (beiden 1x).

Nummer 2, Weidevogels, bleef in het spoor door met 12-9 te winnen van rode lantaarndrager Snel. Van de twee andere nummers drie kwam ZKC niet verder dan een 10-10 gelijkspel tegen Velocitas, terwijl DKV beschamend verloor met 5-14 van degradatiekandidaat nummer 2, Oranje-Nassau. Met de zeven punten voorsprong op nummer drie ZKC met nog drie ronden te gaan en het feit dat de nummers 1 en 2 promoveren is terugkeer van De Vinken naar de Eerste Klasse na enige jaren afwezigheid een feit.