RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Het Apart Basisscholen volleybaltoernooi

Datum: 13 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Op 8 februari is de eerste toernooidag gehouden van het Aparts basisscholen volleybaltoernooi gehouden, wat georganiseerd wordt door volleybal vereniging Atalante. Alles stond in het teken van het WK voetbal 2006. De namen van de teams, de prijsvraag, de aankleding en ook in het boekje konden de kinderen nog wat informatie vinden over het land wat zij “vertegenwoordigen”.

Heel veel enthousiaste kinderen hebben op 8 februari hun school verdedigd. Dit jaar was voor het eerst ook de poldertrots aanwezig!

Bij groep 3 was het nog even aftasten hoe het spelletje gespeeld moest worden, maar na een wedstrijd was het voor de meeste kinderen wel duidelijk. Het team Polen van de Pijlstaart pikte het gooien en vangen het beste op en werd eerste.

De verdere uitslag bij groep 3:
1. Polen (Pijlstaart)
2. Duitsland (De Schakel)
3. Costa Rica (De Schakel)
4. Equador (St. Jozef)

Op het veld ernaast waren het de kinderen van groep 4 die hun wedstrijden afwerkten. Ook hier was het eerst weer even aftasten, maar wat wel te zien was, was dat alle kinderen les hadden gehad op school van Matt van Wezel. De teams waren aardig bekend met de regels. Ze waren ook erg goed aan elkaar gewaagd, waardoor er spannende wedstrijden te zien waren met leuk spel. De poule wedstrijden werden afgesloten met kruisfinales wat de uiteindelijke uitslag gaf in groep 4:


1. Argentinië (De Schakel)
2. Engeland (De Schakel)
3. Zweden (St. Jozef)
4. Ivoorkust (Pijlstaart)
5. Paraguay (Pijlstaart)
6. Nederland (St. Jozef)

Na de groepen 3 en 4 was het de beurt aan groep 5. Een sportieve groep met grote opkomst, er waren wel 7 teams opgegeven! Er werd fanatiek gestreden in deze poules! Op het end speelden de eerste plaatsen tegen elkaar, wat een hele mooie pot werd tussen twee teams van de Jozefschool!

De uitslag in groep 5:
1. Ghana (St. Jozef)
2. Portugal (St. Jozef)
3. Angola ((St. Jozef) & Tjechie (St. Jozef)
4. Italie (Poldertrots) & Iran (Pijlstaart)
5. Mexico (De Schakel)

Naast de groepen 3,4 en 5 speelde de hele middag groep 8. Zij meldden wel 10 teams aan! Een absoluut record, en dit ondanks de lesjesmiddag op het Alkwin College waardoor we een aantal (?) teams van de Pijlstaart moesten missen.

Gedurende de hele woensdagmiddag werden deze wedstrijden gespeeld op de velden 3 en 4. Omdat de kinderen de bal in drie keer moesten spelen (waarbij de tweede bal gevangen mocht worden) werd het een heel leuk spelletje om naar te kijken in tegenstelling tot vorig jaar toen de ballen direct terug werd gespeeld. Zo nu en dan ontstonden er hele lange rally’s! Ook hier werd middels een finale wedstrijd de uiteindelijke winnaar bepaald.

De uitslag in groep 8:
1. Australië (St. Jozef)
2. Zuid Korea (St. Jozef)
3. Tunesie (Pijlstaart) & Kroatië (St. Jozef)
4. Brazilië (St.Jozef) & Togo (St. Jozef)
5. Frankrijk (De Schakel) & Spanje (St.Jozef)
6. Japan (De Schakel) & Oekraine (De Schakel)

Naast de wedstrijden, was er ook nog een prijsvraag vermeld in het boekje:

Hoeveel Nederlandse bondscoaches zijn er op het WK aanwezig en wat zijn hun namen? De uitslag was Marco van Basten, Leo Beenhakker, Guus Hiddink en Dick Advocaat. Onder de goede inzendingen was het Christian van Kouwen van de Schakel die de gelukkige was en een volleybal in ontvangst mocht nemen.

Alle kinderen kregen een aandenken aan het toernooi en de nodige dorstlessende limonade die door Firma Zwart uit Wilnis beschikbaar was gesteld!

Komende woensdag 15 februari vanaf 13.15 zullen de groepen 6 en 7 de strijd aanbinden in sporthal de Boei in Vinkeveen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug