RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

V.I.O.S. in Concert 2006

Datum: 13 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Mijdrecht – Eventjes ontspannen kreeg dit weekend met V.I.O.S. maar weer eens een andere dimensie. Met gevarieerde muziek en show, een met prijzen overladen verloting en disco zorgde V.I.O.S. er in Party- en Congrescentrum De Meijert voor dat het talrijk opgekomen publiek zich geen moment verveelde.

Precies op tijd dimde de zaalverlichting en werd de showband van V.I.O.S. in de spotlights geplaatst. De opening stond direct met het vlotte nummer Spitfire. Vervolgens een podium vol met 23 miniretten op het nummer Brand New Day, gevolg door een compilatie uit het eeuwig populaire Westside Story. Ook de leerling(majo)retttes waren natuurlijk van de partij en vermaakte de aanwezigen met hun dans en twirls.

De presentatie was deze avond in de vakkundige handen van Alex Wahlen. Hij vertelde ondermeer hoe de showband met Burlesco Romance en het uit 4 delen bestaande concourswerk Suite Memory dit jaar in sneltreinvaart uit de derde naar de eerste divisie promoveerde. Beide werken werden deze avond dan ook uitgevoerd. Een zelfde traject volgden de slagwerkers. Met Drumland, Caldiot Castle en de absolute uitsmijter Masters of Show, lieten ook zij de stijgende lijn zien die hen naar de eerste divisie bracht. Vooral het laatste nummer bewees dat in een showband spelen beslist niet saai is. Een door instructeur Marcel Verschoor geschreven, op de leest van de Amerikaanse Highschoolbands geschoeid, slagwerknummer: strak, gedisciplineerd en arrogant, met natuurlijk een Hollandse knipoog. Kostelijk.

En dat V.I.O.S. altijd nog staat voor Vooruitgang Is Ons Streven, bewijst het feit dat er bij zowel de slagwerkers als showband eredivisie werken op de lessenaars liggen voor het volgende concours.

Twee majorettes, Suzanne Meijer en Ilona Vijn werden door voorzitter Frans Helling in het zonnetje gezet en gehuldigd voor hun 12,5-jarig majorettejubileum. Helaas stoppen een aantal muzikanten en majorettes ermee. Opvolging bij de majorettes zit wel goed met een legertje mini- en leerlingrettes in de wachtkamer. De voltallige groep voerde direct na de pauze een spannende show op waarvoor het podium was veranderd in een spookslot. Even haperde de techniek, maar de meiden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het spookte op het toneel of het een lieve lust was.

Ook bij de muzikanten is er gelukkig het nodige aanstormende talent, verenigd in het opleidingsorkest. Sedert een drietal slagwerkers is toegevoegd aan dit orkest, heeft de ontwikkeling van deze groep muzikanten een enorme vlucht genomen. In het Concert 2006 was er voor deze muzikanten dan ook ruim de gelegenheid om met ‘een reis rond de wereld’ het grote publiek in vervoering te brengen. En dat ze in de lift zitten getuige wel het feit dat zij binnenkort hun eerste zelfstandige optreden bij een bedrijf in Mijdrecht hebben.

En terug van even weggeweest, het melodisch slagwerk. Met het nummer Angels van Robbie Williams bezorgden de ‘malletjetten’, Jessica, Suzanne, Liesbeth, Denise en Daisy samen met virtuoos Jaraguá voor kippenvel over het hele lichaam. Dat was even intens genieten.

Nadat de majorettes op het nummer Mustang Sally alle dans- en twirlregisters nog maar eens open trokken en daarmee een waardig afscheid gaven aan de scheidende meiden was het alweer tijd voor de grote finale. Want zoals dat zo vaak gaat als je plezier hebt, dan vliegt de tijd en is het voorbij voor je er erg in hebt. In de ‘grande finale’ werd het artistiek kader in de bloemetjes gezet en presenteerde vervolgens de hele vereniging zich met That’s Entertainment en het van ABBA bekende Thank You For The Music.

Op zaterdagavond was het nog even lekker nagenieten en dansen met discotheek X-treme. Op zondagmiddag restte de artiesten en vrijwilligers na het concert nog de schone taak van het afbreken en opruimen. Ja ook dat is vereniging eigen.

Voor de foto’s van het weekend kunt u terecht op de site van V.I.O.S.: www.vios-midreth.nl. Heeft u verder nog vragen over muziekvereniging V.I.O.S. en/of wilt u eventueel lid worden? Bel dan met opleidingscoördinator Jacqueline Helling 0297-272870.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug