Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante onderuit in Hoofddorp

Datum: 13 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Woensdag 8 februari speelden de mannen van Erik Raket de uitwedstrijd tegen VCH uit Hoofddorp. De heenwedstrijd werd verloren met 0-4. Afwezige destijds was 1ste spelverdeler Frans Roos. Hij was er nu wel bij maar ook hij kon niet veranderen dat Atalante opnieuw onderuit ging met dezelfde cijfers, 4-0.

Gezien het spelbeeld van de laatste wedstrijden werd er van de wedstrijd e.e.a. verwacht. Atalante had gehoopt een puntje of twee mee te kunnen nemen uit Hoofddorp, maar kwam echter bedrogen uit. Atalante, zonder de op dinsdag geblesseerd geraakte Bouke Bresser (de blessure was toch ernstiger dan het zich liet aanzien), had opnieuw Sven Pothuizen meegenomen. Dit talent uit H2 speelt de laatste tijd wel vaker mee met H1 en doet dit naar grote tevredenheid van trainer Erik Raket. VCH beschikt over een goede selectie met een goede mix aan jonge spelers. Dit bleek ook vanavond wel tegen Atalante. Atalante startte goed, maar liep gedurende de 1ste set achter VCH aan. De Hoofddorpers hadden een gaatje geslagen en stonden de voorsprong niet meer af.

Atalante begon met Rick de Groot als spelverdeler en Frans Roos als diagonaalaanvaller. Zou het niet lopen, zou Frans de spelverdeling overnemen en Rick gewisseld worden. Dat geschiedde ook. Duncan van Senten kwam voor Rick de Groot het veld in, maar de voorsprong van VCH was niet meer in te lopen. VCH pakte de eerste set met 25-20.

De 2de set werd gestart zoals de eerste begonnen was. Dus Rick was weer spelverdeler en Frans als diagonaalaanvaller. Coach Erik had al aangegeven te zullen wisselen, mocht het niet lopen. Dit gebeurde ook halverwege de 2de set. Sven Pothuizen werd in het veld gebracht voor Rick de Groot. Hierdoor werd Frans Roos weer spelverdeler. Zoals een goed ingespeeld team betaamt, werd Sven direct opgezocht met serveren. De eerste pass van Sven verdiende geen schoonheidsprijs, maar daarna stond Sven te doen waarvoor hij was ingebracht, goed en degelijk spel. Door fouten aan Atalantekant werd de set verloren met een redelijk groot verschil, 25-17.

In de 3de set begon coach Erik Raket met Frans als spelverder, Duncan van Senten kwam op de plek van Sven. Deze omzetting bracht het beste van Atalante naar boven deze wedstrijd. De set ging gelijk op en Atalante had de winst voor het grijpen. Bij een 25-25 stand hielp de scheidsrechter VCH een handje door een bal die toch wel zo’n 20 cm uit was, in te geven. Atalante ging compleet uit het dak, maar de scheidsrechter was onvoorbiddelijk. Dit bracht VCH op een 26-25 voorsprong en het was voor VCH een koud kunstje om de wedstrijd uit te spelen. Zij maakte het laatste punt vrij makkelijk, omdat Atalante simpelweg gebroken was. Zelfs een time-out aanvraag van coach Erik werd niet gezien. De verklaring van de leidsman in de rust tussen de 3de en 4de set was ook al zo’n lachertje, net als zijn beslissing bij de uitbal op 25-25: “Ik kan niet overal op letten hoor.”

De 4de set werd min of meer weggegeven door Atalante. Atalante, compleet uit het veld geslagen door het verlies van de 3de set, werd overlopen door VCH. Niks lukte meer en de ene na de andere fout werd gemaakt. Deze set was binnen korte tijd gespeeld en wederom een prooi voor VCH, 25-13. Maandag 13 februari a.s. krijgen de heren van Atalante de kans om zich te wreken voor deze verliespartij. Slachtoffer moet dan het op de een na laatste plaats staande Allides worden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Beyneshal te Haarlem om 21:00 uur.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is de dag erna, dinsdagavond 14 februari. Dit betreft een inhaalwedstrijd tegen VONO uit Amsterdam. Aanvang van deze wedstrijd is om ook om 21:00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34