RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zuwe Zorgcentra en Atelier de Kromme Mijdrecht maken afspraken

Datum: 09 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Mijdrecht - Tussen Zuwe Zorgcentra en Atelier de Kromme Mijdrecht is een overeenkomst gesloten voor het verzorgen van een permanente expositie van werk van leden en cursisten van het AKM. De expositie zal alle publieke ruimten van het Gezondheidscentrum De Ronde Venen aan de Hoofdweg in Mijdrecht omvatten en zal naar verwachting op korte termijn gerealiseerd kunnen gaan worden.

Afgelopen donderdag is er een overeenkomst voor drie jaar afgesloten, waarbij Atelier de Kromme Mijdrecht het exclusieve recht verwerft om de expositieruimte in te vullen en verantwoordelijk zal zijn voor de inrichting en het regelmatig wisselen van de exposities. Hoewel er primair werk van leden en cursisten zal worden getoond, houdt het verenigingsbestuur ook de mogelijkheid open om werk van oud-leden of docenten te exposeren.

Win-win situatie
De overeenkomst tussen beide organisaties, die door Ron Huisman, teamleider faciliteiten van Zuwe Zorgcentra en Frank de Leeuw, voorzitter van Atelier de Kromme Mijdrecht, werd ondertekend, biedt beide partijen voordelen. Het Atelier zorgt voor het ophangsysteem en de technische dienst van Zuwe Zorgcentra regelt de bevestiging in het gebouw aan de Hoofdweg te Mijdrecht. Ron Huisman beschrijft de voordelen voor zijn organisatie als volgt: “Wij halen graag het buitenleven naar binnen en kunst is daar een aantrekkelijke vorm van. We weten dat bij Atelier de Kromme Mijdrecht een grote verscheidenheid aan tekeningen en schilderijen wordt gemaakt, waardoor er voor iedere bezoeker die de expositie bekijkt, wel iets bij zal zijn dat hem of haar aanspreekt. Een belangrijk aspect voor ons is ook dat door deze samenwerking onze eigen organisatie wordt ontlast. Het Atelier regelt alles.”

Frank de Leeuw schetst de voordelen voor zijn vereniging: “Als lid of cursist van Atelier de Kromme Mijdrecht, maar ook als bestuur van een vereniging met gezonde ambities, wil je graag laten zien welke prestaties je levert. We hebben al jaren de mogelijkheid om op diverse lokaties in De Ronde Venen te exposeren, maar vaak zijn de omstandigheden niet optimaal. Gangen zijn vaak smal en donker, ruimtes zijn soms niet zondermeer voor het publiek toegankelijk en door de wisselende lokaties weet men je niet altijd te vinden. Toen wij zagen dat het Gezondheidscentrum, met zijn brede, goed verlichte gangen het tot nu toe zonder wandversiering moest doen, hebben wij ons tot Zuwe Zorgcentra gewend en onze medewerking aangeboden.” Binnenkort zullen op alle daarvoor geschikte plaatsen ophangsystemen worden aangebracht, waarna de expositiecommissie van het Atelier de eerste expositie zal inrichten. “Het is de bedoeling dat wij tenminste vier keer per jaar voor een wisseling van de geëxposeerde werken zorgen, zodat de expositie ook voor de vaste bezoekers van het centrum interessant blijft .

Maar ook voor de sporadische bezoeker of voor mensen die speciaal voor de kunst af en toe even naar binnen lopen, moeten de tekeningen en schilderijen voldoende afwisseling bieden om het de moeite waard te maken om de expositie te bekijken. Ik ben er van overtuigd dat de kunstwerken zullen bijdragen aan een positief en plezierig gevoel, ook bij mensen die niet bepaald voor hun lol het centrum binnenlopen.”, aldus De Leeuw.

Openingstijden
Het feit dat de expositie in het Gezondheidscentrum zal zijn ondergebracht, maakt het voor geïnteresseerden mogelijk om op elke werkdag van 9 tot 16 uur de expositie te bekijken. Dit in tegenstelling tot andere lokaties die veel beperktere openingstijden kennen. Huisman: “Als we het ophangsysteem hebben, willen we dat onze technische staf deze zo spoedig mogelijk bevestigt. Wij hopen dat wij in de loop van maart de gangen in het gebouw met kunstwerken kunnen verfraaien.”

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug