RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verwaarloosde bootjes: eigenaren gezocht Aalsmeer

Datum: 08 februari 2006
Bron: Gemeente Aalsmeer
Het vaarseizoen is alweer een tijdje voorbij. Toch valt het de gemeentecontroleurs op dat een behoorlijk aantal bootjes in verwaarloosde staat aan kades, landjes en steigers ligt.

Vaak zijn ze niet afgedekt of zomaar achtergelaten. Dit heeft tot gevolg dat de bootjes vollopen, zinken en niet meer bruikbaar zijn. Deze bootjes worden door de gemeente aangemerkt als vaartuigwrak. Vaartuigwrakken worden door de gemeente verwijderd. De controledienst heeft ook regelmatig gevonden voorwerpen in haar opslag. Deze voorwerpen kunnen uiteraard worden opgehaald. Hiervoor moet u wel een eigendomsbewijs laten zien en opslag- en bergingskosten betalen . Deze kosten zijn afhankelijk van hoe lang de voorwerpen zijn opgeslagen. Om misverstanden voor te zijn, worden de eigenaren van de volgende bootjes en gevonden voorwerpen verzocht actie te ondernemen of contact te zoeken met de controledienst van de gemeente Aalsmeer:

 • Stommeerkade: Aan de steiger bij het bruggetje ligt een blauw bootje van ca. 4 meter lang met een rode rand en een ijzeren beugel, het bootje is gezonken en het zeil is beschadigd.
 • Van Cleefkade: Tegenover huisnummer 6 ligt een bootje genaamd Sobat met een buitenboordmotor van het merk Johnson. Dit bootje is gezonken, ca. 4 meter lang en de binnenkant is blauw.
 • Surfplank: ca. 2.50 meter lang, merk Ten Cate, Leaper, gevonden nabij Jachthaven Uiterweg 131.
 • Schippersvlet: ca. 5 meter lang, staal, voorzien van motorsteun, kleur zwart met groene band. Gevonden nabij Koddespoel in 2005. Wanneer de gevonden voorwerpen niet voor 16 februari 2006 zijn opgehaald, worden zij vernietigd.

  Meer informatie
  Voor vragen kunt u terecht bij de controleurs van de afdeling Onderhoud en Inspectie, telefoonnummer 0297-387 575.
 • laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34  Terug