RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kennismaken met sport in Ronde Venen

Datum: 08 februari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
In het voorjaar van 2006 gaat het project ‘Kies voor Hart en Sport’ opnieuw in gemeente De Ronde Venen van start. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen tijdens en na schooltijd kennis maken met sporten bij verenigingen en tijdens de gymles op school. Dit jaar is Kies voor Hart en Sport onderdeel van het nieuwe project tegen overgewicht: de Familie Lekkerbek.

Het “gele” boekje
Deze week ( week van 6 februari ) krijgen alle kinderen op de basisschool het “gele” boekje Kies voor Hart en Sport uitgereikt. Hierin is het totale aanbod van sportcursussen opgenomen. Een cursus bestaat uit 4 kennismakingslessen en kost in totaal € 5,- per leerling. Het project loopt van maart tot juni 2006.

Breed, gevarieerd en vol uitdagingen!
Het aanbod bestaat uit 20 cursussen binnen 19 verschillende sporten. Naast bekende sporten als tennis, korfbal en voetbal, kunnen kinderen zich ook inschrijven voor ongewone sporten als scuba-duiken, capoeira en kanoën!

Familie Lekkerbek
Het project Familie Lekkerbek is in het leven geroepen om overgewicht op jonge leeftijd tegen te gaan. Kinderen bewegen namelijk steeds minder en eten ongezonder. Het beweeggedeelte wordt door Kies voor Hart en Sport verzorgd. De GGD kan op aanvraag van basisscholen lessen op het gebied van voeding verzorgen.

Deelnemers
De volgende sportverenigingen nemen deel aan het project: CSW meisjes voetbal, HSV ’69, PK Sport, KV Atlantis, Unitas, Tennisvereniging De Ronde Venen, Fit-Inn, Scubadiving Vinkeveense Plassen, Vitac, Kanovereniging De Ronde Venen, Jazz en showballet Nicole, waterpolo en wedstrijd zwemmen De Amstel, diploma zwemmen ZVDRV, Veenshuttle, Grupo Balanca, judo en karate Budo Ryu Blaauw en Mastwijk Taekwondo.

Meld je aan…
Kinderen schrijven zich voor een cursus in door het aanmeldingsformulier, achter in het boekje, in te vullen. Het formulier dient vóór dinsdag 14 februari bij de leraar van uw kind ingeleverd te zijn. Als een kind het boekje niet heeft ontvangen, kan het boekje in de bibliotheek in op het gemeentehuis te Mijdrecht opgehaald worden.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de sportconsulent van De Ronde Venen: Rudy van Ligten. Hij is te bereiken op het nummer: 06-46 02 28 42 en via email: [email protected].

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug