Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante dames 1 weer op dreef

Datum: 07 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen - Vrijdagavond 3 februari is het eerste Atalante damesteam het weer gelukt! Het damesteam heeft weer een zege geboekt met 3-2 tegen het tweede dames team van VV Amsterdam. Na twee nederlagen achter de rug waren de dames zeker weer gemotiveerd om te winnen die avond.

De eerste set werd begonnen zoals het hoorde. De Atalanter dames zaten goed in hun spel, de passes kwamen keurig aan bij het net, de set-ups werden gevarieerd gegeven en de ballen werden netjes afgemaakt. Met een goede service werd het Amsterdamse team aardig onder druk gezet. De Atalanter dames zaten heerlijk in hun spel en scoorden eigenlijk gemakkelijk punt na punt. Ook invalster Loes Kuijper, uit het tweede damesteam van Atalante, liet zich van een heel goede kant zien en scoorde mooie ballen. De eerste set is al gauw gespeeld en gewonnen door Atalante.

De Vinkeveense dames dachten iets te gemakkelijk over de volgende set. Ze zaten nog steeds goed in hun spel, maar Amsterdam vocht terug en liet niet met zich spotten. Het team kwam sterker terug en wist veel ballen te scoren via het Atalanter blok. De dames raakten hier een beetje van gefrustreerd en maakten zelf ook meer fouten door onzorgvuldig spel. Daar bovenop kwam nog dat het blok van Amsterdam nu sterker stond, met als gevolg dat de Vinkeveense meiden meer moeite hadden met scoren. Al met al werd deze set gewonnen door VV Amsterdam.

Met herenigde moed begon Atalante aan de derde set. Weer kreeg Atalante veel korte ballen via het blok te verduren en liepen de dames al een aantal punten achter. Bijna lieten ze het Amsterdamse team de punten maken. Na een time-out lieten de dames hun vechtlust weer zien. Ze moesten nu toch echt gaan winnen en dus punten gaan scoren! Een slimmer spel werd uit de kast gehaald, alle gaten bij de tegenpartij werden opgezocht. Met een paar mooie ballen op de buitenkant en op de drie meter lijn, kregen de Vinkeveense dames hun goede spel weer terug. Met een nipte voorsprong werd ook deze set weer gewonnen door de thuisploeg.

Nu moest het echt gaan gebeuren. De dames van Atalante mochten deze set zeker niet weggeven want anders zou het een vijf setter worden! Helaas werd het spel niet beter en lieten de dames deze set wel heel snel door de vingers glippen. Amsterdam kreeg de smaak te pakken en liet weinig punten voor Atalante liggen. Halverwege de set kwam Atalante nog even sterk terug, maar het was niet genoeg om die set te winnen.

Dan toch die vijfde set. Nu ging het er toch om spannen. De moed werd ingesproken en afspraken werden gemaakt. Wederom was het spelbeeld –zoals al vaker te zien is geweest bij de dames dit seizoen – redelijk vreemd te noemen. Zo gemakkelijk als ze de ene set verliezen, zo gemakkelijk winnen ze de andere. Deze vijfde set was daarvan een goed voorbeeld. De dames gaven het Amsterdamse team bijna geen kansen meer en vlamden op om deze set te pakken. Na de veldwissel was het al snel bekeken, Atalante won de laatste zeven punten met gemak.

Volgende week zaterdag mag het team wederom naar Amersfoort, alwaar nu AVV Keistad D2 op het programma staat. 17 februari is het team van trainer/coach van Westendorp weer in de eigen Boei te bewonderen, om 19:30 uur wacht dan Armixtos D2.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34