Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante ten onder tegen koploper Amsterdam

Datum: 07 februari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Afgelopen vrijdag speelde de Mulderéquipe van Atalante tegen koploper Amsterdam. Aan kop van de competitie is het menigmaal stuivertje wisselen en deze week was het de eer aan Amsterdam om op de nr. 1 plaats te bivakkeren. Dat zij de wedstrijd tegen Atalante surieus namen, bleek wel uit de grote selectie die de weg naar Vinkeveen wisten te vinden. Met maar liefst 10 spelers, 4 wissels dus, begon Amsterdam aan de wedstrijd tegen Atalante. Dat het een zware wedstrijd zou worden, hadden de Amsterdammers van te voren geen rekening mee gehouden. Zij trokken uiteindelijk wel aan het langste eind (1-3), maar het ging alles behalve makkelijk.

Coach Erik had deze avond de beschikking over alle spelers, oftewel 8 mensen. De met een verkoudheid aanwezige Duncan van Senten begon net als 2de spelverdeler Rick de Groot op de bank. De veldspelers waren dus: Frans Roos, Erik Verbruggen, Bas van der Lubbe, Leonard de Jong, Bouke Bresser en aanvoerder Robert Hardeman. Gezien de goede bekerwedstrijd tegen Omniworld en het fanatieke trainen van vorige week dinsdag, begon Atalante voortvarend aan de wedstrijd. Atalante had immers niets te verliezen, Amsterdam des te meer. Zoals de laatste tijd vaker gebeurd, begonnen de mannen van coach Erik goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Zo ook tegen Amsterdam. Met degelijk spel werd punt voor punt binnen gehaald. Met 25-20 was de eerste set een feit en het eerste punt binnen gehaald.

In de 2de set had Amsterdam een omzetting gepleegd. Hierdoor kregen de Amsterdammers meer grip op de wedstrijd. Een spannende 2de set volgde. Atalante was passend iets minder, maar ondanks de mindere pass kon spelverdeler Frans Roos toch de ballen kwijt. In deze set werd er vaak gescoord via de buitenkanten. Door het gelijk opgaan van de set werd deze pas op het laatst beslist. Met een 23-25 eindstand was de 2de set voor Amsterdam. In de 3de set kwam de verkouden Duncan van Senten binnen de lijnen voor Bouke Bresser.

Helaas was de 3de set een gemakkelijke prooi voor Amsterdam. Binnen no-time stonden ze een straatlengte voor Atalante en wisten zij de set binnen te slepen met 12-25. In deze set had Atalante de pech dat de verder goed fluitende scheidsrechter een paar in ballen uit gaf die in waren en zodoende Amsterdam een paar keer wel heel makkelijk aan de puntjes kwam.

In de 4de set was het wederom alles of niets voor Atalante. Wilde Atalante er nog een 5de set uit slepen, moesten zij deze 4de set wel winnen. Met gemak werd er een kleine voorsprong genomen. Het wederom in groten getale opgekomen publiek ging voor de zoveelste keer achter de ploeg staan en een sensatie hing in de lucht. Echter een paar foutjes aan Atalantekant gooide roet in het eten. Hierdoor wist Amsterdam puntje voor puntje dichterbij te komen en uiteindelijk de set en wedstrijd te winnen. Met een 22-25 eindstand was de set voor Amsterdam. Getuige het spel wordt de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet gezien. Dit seizoen kan Atalante niet meedoen bovenin en zal er aan het team gebouwd gaan worden om zodoende volgend seizoen mee te gaan doen bij de bovensten. Woensdag 8 februari wacht er weer een belangrijke wedstrijd. Dan reizen de Vinkeveners naar Hoofddorp om dan tegen de nummer 2 (VCH) aan te treden.

Thuis werd er verloren met 0-4, maar er dient gezegd te worden dat 1ste spelverdeler Frans Roos er toen niet bij was. Gezien het verloop van de laatste wedstrijden kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien worden. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atalante is een inhaalwedstrijd en wel tegen VONO. Dit gebeurt echter niet op een vrijdag, maar op de trainingsavond van Atalante, dinsdag 14 februari. Aanvang van deze wedstrijd is om 21:00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34