Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Aanpassing uitgangspunten herontwikkeling Bozenhoven 16 a/ 18 - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanpassing uitgangspunten herontwikkeling Bozenhoven 16 a/ 18

Datum: 31 januari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Naar aanleiding van de inspraakreacties op het bouwvoornemen aan Bozenhoven 16a/18 en de bespreking hiervan in de commissie Ruimtelijke Ordening heeft het college van B&W besloten om twee uitgangspunten voor dit perceel te wijzigen. Ten eerste wordt de afstand tussen de nieuwe gebouwen en twee platanen verkleind. Daarnaast wordt toegevoegd dat de groenstructuur van het achtergelegen Proostdijlaantje niet wordt aangetast.

De inspraakperiode en de bespreking in de commissie Ruimtelijke Ordening hebben inzicht gegeven in een aantal mogelijke bezwaren. Dit heeft geresulteerd in een aantal wijzigingen in de uitgangspunten.

Zo wordt de minimale afstand tussen gebouwen en twee beeldbepalende platanen teruggebracht van 11 naar 9,5 meter. Door de afstand te verkleinen kan de afstand tot de omliggende bebouwing en de nieuw op te richten bebouwing worden vergroot. Hiermee hoopt het college de bezwaren van omwonenden weg te nemen. Een afstand van 9.5 meter tussen de gebouwen en de platanen is voldoende om de bomen te behouden.

Daarnaast wordt aan de uitgangspunten voor herontwikkeling van het perceel toegevoegd dat de groenstructuur van het achtergelegen Proostdijlaantje niet zal worden aangetast door kap van bo-men ter plaatse. Uiteraard valt regulier onderhoud hier buiten. Omwonenden denken dat door het bouwvoornemen het groene karakter van het Proostdijlaantje kan worden aangetast. Het Proostdijlaantje is echter onderdeel van de hoofdgroenstructuur en aantasting daarvan is niet aan de orde. Om dit inzichtelijk te maken, wordt dit toegevoegd aan de uitgangspunten.

Inwoners die een reactie op het bouwplan hebben ingediend zijn door middel van een brief van de wijzigingen op de hoogte gesteld.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht