RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 28 januari zoekers info-dag in De Ronde Venen

Datum: 26 januari 2006
Bron: Ruijgrok & Korver
Stel, u heeft besloten om dit jaar een huis te kopen. Welke stappen neemt u vervolgens voordat u uiteindelijk de sleutel van uw nieuwe woning krijgt? Om een antwoord op deze vraag te geven houden 4 Rondeveense NVM-makelaars zaterdag 28 januari een ZOEKERS INFO-DAG. Die dag kunnen we samen uw woonwensen op een rij zetten. Wat zijn uw toekomstplannen, binnen welk tijdsbestek wilt u een woning kopen en in welke regio zoekt u? En niet op de laatste plaats: wat zijn uw financiële mogelijkheden? De NVM-makelaar loodst u deskundig en onafhankelijk door het hele proces en behoedt u voor een aankoop waar u later spijt van krijgt.

Uw NVM-makelaar doorloopt het uiterst actuele NVM-computersysteem dat inzicht geeft in alle te koop staande woningen bij NVM-makelaars per regio. Hij kijkt en vergelijkt continu de gegevens met uw woonwensen. Uiteraard houdt hij ook de woningadvertenties in kranten en bladen in het oog om het huis te vinden dat bij uw wensen aansluit. De NVM-makelaar zal u aanraden zelf ook actief te zijn en u te oriënteren. Neem eens een kijkje in de verschillende wijken die u bevallen. Zo leert u de woningen kennen die u aanstaan en weet u wat de vraagprijzen zijn. U maakt zo kennis met de buurt en de faciliteiten als scholen en winkels. Als uit uw eigen bevindingen blijkt dat u uw woonwensen wilt bijstellen, bespreekt u dit vanzelfsprekend met uw NVM-makelaar. Ook het internet is een uitstekende zoek- en oriëntatiemethode. Op www.funda.nl vindt u uitgebreide informatie over alle ruim 80.000 woningen die via NVM-makelaars worden aangeboden.

Bouwkundig
En dan is het zo ver: u en uw NVM-makelaar treffen een woning aan, die aansluit bij uw wensen. Uw NVM-makelaar regelt de bezichtiging en let, samen met u, op de belangrijke zaken: is de ruimte geschikt voor uw huidige en toekomstige gezinssituatie, zijn er genoeg slaapkamers, is er genoeg bergruimte, is er wellicht ruimte voor een studeerkamer en past de indeling bij uw woonwensen? Hoe is de zonligging? Wat vindt u van de tuin of het balkon? Uw NVM-makelaar kijkt ook naar de bouwkundige aspecten: hoe is de staat van onderhoud, de leidingen, de aanwezige apparatuur, het dak, de gevels en de muren? Met welke kosten moet u op termijn rekening houden? Indien er twijfels zijn over de bouwkundige staat, zal de makelaar u adviseren nader onderzoek te laten uitvoeren door een bouwkundige. Verder informeert hij u over de buurt, de voorzieningen en het bestemmingsplan. Hij geeft u bovendien een eerlijk oordeel over de vraagprijs.

Onderhandelen
U ziet het helemaal zitten: op deze woning wilt u een bod uitbrengen. Vanzelfsprekend overlegt u met uw eigen NVM-makelaar en laat u hem als professional de onderhandelingen met de tegenpartij voeren. Hij brengt ook het bod voor u uit, eventueel voorzien van ontbindende voorwaarden. Uiteraard gaat uw NVM-woningmakelaar tot het uiterste om voor u een optimale deal te sluiten. Let op: sinds kort heeft u als koper een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Daarin kunt u de koopovereenkomst alsnog ongedaan maken. Deze regeling binnen de nieuwe Wet Koop Onroerende Zaken biedt u de gelegenheid om deskundigen te raadplegen en om onder een overhaast gesloten koopovereenkomst uit te komen. De bedenktijd begint zodra u als koper de door beide partijen getekende akte of een kopie daarvan krijgt overhandigd.

Uw eigen NVM-makelaar loopt het koopcontract met u door om te zien of alle gegevens kloppen. Hierbij heeft hij speciale aandacht voor de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en een eventuele ‘lijst van zaken’, dat wil zeggen de spullen die u overneemt. Zo begeleidt de NVM-makelaar u door de hele papierwinkel die voorafgaat aan de uiteindelijke eigendomsoverdracht bij de notaris.

Na de overdracht is de rol van uw NVM-woningmakelaar als ‘procesbegeleider’ nog niet uitgespeeld. U kunt altijd bellen als u vragen of problemen heeft. Bovendien kan uw NVM-makelaar u vaak op weg helpen bij het zoeken naar een aannemer, een schilder of andere vakmensen.

Kortom zaterdag 28 januari bent u, tussen 11:00 en 15:00 uur, van harte welkom op de Zoekers Info dag bij Koop Lenstra Makelaars, Ruijgrok & Korver Makelaars en Vida Makelaars in Mijdrecht en bij Makelaardij Witte in Vinkeveen. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken op een andere datum.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug