RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante grijpt net naast winst

Datum: 26 januari 2006
Bron: Ingezonden stukken
De heren van Atalante speelden dinsdagavond 24 januari een bekerwedstrijd tegen Omniworld H3. Deze wedstrijd was een thuiswedstrijd voor de heren uit Vinkeveen. Een mooie uitdaging voor de mannen van coach Raket, aangezien Omniworld één klasse hoger speelt dan Atalante, namelijk regioklasse. Het werd een spannende wedstrijd met zeer aantrekkelijk volleybal waar Omniworld uiteindelijk door het oog van de naald kroop, 1-3.

De einduitslag doet anders vermoeden, maar gezien de setstanden (25-17, 21-25, 24-26 en 27-29) heeft Atalante zijn huid duur verkocht. Coach Erik Raket had voor de eerste maal dit seizoen een complete selectie tot zijn beschikking. Alleen Erik Verbruggen was voorzien van de nodige tape, waardoor hij op de bank begon. Uit het tweede was wederom Sven Pothuizen gevraagd om als reserve op de bank te zitten voor het geval er iemand uitviel. Drie wissels op de bank was een weelde waar Erik Raket ook dankbaar gebruik van maakte. Atalante schoot uit de startblokken en overrompelde Omniworld.

De basis bestond uit: Frans Roos, Duncan van Senten, Bas vd Lubbe, Robert Hardeman, Leonard de Jong en Bouke Bresser. Met een pass op maat was het voor spelverdeler Frans Roos een makkie om zijn aanvallers te bedienen. Deze lieten hem dan ook niet in de steek en het ene na het andere punt werd gescoord. Omniworld stond erbij en keek er na en eer ze bij de les waren, was de set gespeeld en de winst van deze set voor Atalante, 25-17. In de 2de set bracht Omniworld een wissel toe en dat pakte goed uit.

De mindere passer aan Omniworldzijde moest zijn plek afstaan, waardoor er meer stabiliteit in het team kwam. Atalante moest zich herpakken en kwam al snel op een achterstand van 2-8. Na een time-out van Erik Raket begon het beter te draaien aan Atalantekant. Er werd geknokt voor elke bal en bij een 11-11 stand nam Omniworld een time-out. De set ging gelijk op tot 20 punten waarna Omniworld net iets gelukkiger was in de afwerking waardoor zij de 2de set wisten binnen te slepen met 21-25. De 3de en 4de set brachten volleybal om van te smullen. Rally’s om van te genieten, prachtige aanvallen en verdedigende acties waren de ingrediënten van deze twee sets. Atalante vocht voor wat het waard was en had het geluk niet aan haar zijde op het eind van beide sets. Het welbekende dubbeltje kon twee kanten op vallen, maar helaas was het telkens de verkeerde kant op (Omniworld).

De eindstand van de 3de set was 24-26.

In de 4de set was het alles of niets voor Atalante en dat bleek ook wel gedurende de set. Het ging de gehele set gelijk op en de serve ging dan ook over en weer. Vanaf 20-20 ging het gelijk op en een spannende ontknoping was in aantocht. Beide teams kregen de kans om de set binnen te halen, maar steeds weer werd het matchpoint weggewerkt door één der partijen. Bij 27-27 was het een klein foutje aan Atalantekant, dat werd afgestraft door Omniworld. Hierdoor kwamen zij op 27-28 en kregen zij wederom een matchpoint. Dit keer wisten zij het af te maken waardoor een 27-29 eindstand genoteerd kon worden. Omniworld is dus door in de beker en voor Atalante zit het bekeravontuur voor 2005/2006 er op. Zij kunnen met een positief gevoel en opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.

Er zit duidelijk een stijgende lijn in hun spel en dat is een goed teken na de volgende wedstrijd toe, want op vrijdag 3 februari komt de nummer 1 uit de competitie VV-Amsterdam op bezoek. Aanvang is 21:00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug