RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Informatie gemeenteraads verkiezingen Ronde Venen

Datum: 25 januari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op dinsdag 7 maart 2006 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van gemeente De Ronde Venen. Hierbij verlopen mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente De Ronde Venen staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Stemmen met een Stempas
Om overal in De Ronde Venen te kunnen stemmen hebt u geen oproepingskaart maar een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk 6 maart 2006 een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling Publiekszaken (balie Burgerzaken). Mocht u later uw “oude” stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De voorzitter van het stembureau kan u hierom vragen.

Waar u kunt stemmen
Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen vindt u hieronder een overzicht van alle locaties waar een stembureau is gevestigd:

1 Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Mijdrecht
2 Partycentrum “De Meijert”, Dr J. vd Haarlaan 4, Mijdrecht
3 Verzorgingstehuis “Gerardus Majella”, Bozenhoven 157, Mijdrecht
4 Verenigingsgebouw “Ons Streven”, Engellaan 3A, Amstelhoek
5 De Springbok, de Hoef Oostzijde 61A, De Hoef
6 Eet- feest- en sportcafé Cens, Eendracht 1, Mijdrecht
7 Veenlanden College, Diamant 9, Mijdrecht
8 OBS De Trekvogel, Karekiet 49, Mijdrecht
9 OBS Molenland, Molenwiek 48, Mijdrecht
10 Zorgcentrum Maria Oord, Herenweg 69, Vinkeveen
11 Basisschool “De Poldertrots”, Botsholsedwarsweg 2D, Waverveen
12 Hotel Résidence, Groenlandse Kade 1, Vinkeveen
13 NH Verenigingsgebouw, Herenweg 207, Vinkeveen
14 EHBO gebouw Lucas, Pijlstaartlaan 1A, Vinkeveen
15 Verzorgingstehuis “ Zuiderhof” , Futenlaan 50, Vinkeveen
16 NH Gebouw De Roeping, Kerkstraat 12, Wilnis
17 OBS Willespoort, Vossestaart 1, Wilnis
18 PCB Prinses Beatrix, Veenweg 118A, Wilnis

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor minder-validen. De stemlokalen zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht
Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in gemeente De Ronde Venen woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de verkiezing zelf.

Informatie
Op het gemeentehuis, afdeling burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing. Het bezoekadres is: Croonstadtlaan 111, 3641 AL Mijdrecht. De afdeling Publiekszaken (balie burgerzaken) is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag is het gemeentehuis geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. We zijn telefonisch bereikbaar onder nummer (0297) 29 16 31.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug