RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Spektakel tijdens Color Guard contest Aalsmeer

Datum: 23 januari 2006
Bron: www.blikopnieuws.nl
Aalsmeer - Zaterdagavond werd de tweede Winter Guard contest van het seizoen gehouden in sporthal de Bloemhof in Aalsmeer. De vonken vlogen er werkelijk vanaf tijdens de optredens van de deelnemende Color Guard groepen uit heel Nederland. Een felle strijd om de eerste plaats resulteerde in spektakel op de vloer. Deze dynamische sport voor jong en oud lijkt een ware vlucht te hebben genomen.

Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/ show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, riffles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek. Tijdens de winter maanden worden wedstrijden gehouden in sporthallen waarbij de groepen onderling concurreren op gebied van dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en sportiviteit. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

De sporthal raakte hoe langer hoe voller, door het vele publiek wat op de wedstrijd was afgekomen. In de verschillende categorieën lagen de onderlinge verschillen niet ver uiteen. Iedere groep had zijn uiterste best gedaan er een wervelende show van te maken. Zelfs in de ‘Cadet Class’ voor de allerkleinsten was het publiek laaiend enthousiast.

Winter Guard Beatrix maakte er in de ‘Open Class’ een super show van, compleet dwangbuizen voor de dansers, werd het publiek meegesleurd op de muziek. Ze werden zaterdagavond na een enerverende show eerste. Op naar het EK wat in februari in Drachten wordt gehouden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug