RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante onderuit tegen ASVU

Datum: 23 januari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Vrijdag 20 januari speelden de mannen van Atalante tegen ASVU uit Amsterdam. In de heenwedstrijd werd destijds een 0-2 voorsprong verspeeld. Zij gingen toen onderuit met 3-2. Voorgenomen was om het deze niet zover te laten komen. De selectie was wederom gehavend deze avond: geen coach Erik Raket, geen Bouke Bresser en ook de geblesseerde Erik Verbruggen was niet van de partij, althans niet binnen de lijnen maar wel buiten de lijnen. Hij nam deze avond de coaching op zich, maar had niet het geluk aan zijn zijde. Hij en het team verloren deze avond opnieuw, deze keer met 1-3.

De start van Atalante was nog wel zo voortvarend. Met Sven Pothuizen (H2) weer in de basis, hij was erbij vanwege de beperkte bezetting, begon Atalante goed. Een goede pass en dito aanval werd snel een voorsprong opgebouwd, wat resulteerde in een time-out van ASVU bij een 7-4 tussenstand. Atalante liet zich niet uit het spel halen door deze time-out. Sterker nog, gesterkt door goede aanvallen wisten zij een redelijk gaatje te slaan met ASVU. Echter de set is pas afgelopen bij 25 punten en terwijl Atalante op een redelijke voorsprong stond, slopen er toch wat foutjes in. ASVU kwam nog sterk opzetten aan het eind van de set, maar Atalante was op tijd bij de les om de winst van de 1ste set binnen te halen. In de 2de set begon het aan ASVU kant ook goed te lopen.

Atalante liet het na om met servicedruk te spelen, waardoor ASVU makkelijk de pass kon verwerken en zo de spelverdeler van ASVU heerlijk aan het werk kon. ASVU pakte deze set een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Bij een 12-16 tussenstand riep coach Erik voor de eerste keer de mannen bij zich. Hij stuurde ze met diverse opdrachten weer het veld in. Het gaf niet het gewenste effect, want ASVU ging goed door en wist nog verder weg te lopen bij Atalante. Bij een 16-23 was het een alles of niets time-out van Erik Verbruggen die de mannen probeerde weer op de rails te krijgen. Het werd niets, Atalante verloor de 2de set met 16-25. De 3de set liep het iets beter aan Atalantezijde.

Echter was het wederom ASVU wat een gaatje wist te slaan met Atalante. Ook ASVU zocht in deze fase bewust de mindere passers van Atalante op. Hierdoor wisten zij het gaatje te slaan met Atalante. Bij een 14-15 tussenstand gaf coach Erik aan dat de heren nu moesten toeslaan.

Het was echter ASVU dat de puntjes pakte, waardoor coach Erik bij een 17-20 tussenstand weer de heren bij zich riep. Helaas was het verzet van Atalante gebroken, waardoor ASVU set nummer 3 wist te pakken met 19-25.

De 4de set was er eentje waarin Atalante continu achter de feiten aanliep. ASVU wat een gat sloeg van 5 punten met Atalante en zij wisten het tij niet te keren. Via 5-10 en 16-22 wonnen de gasten uit Amsterdam met een 20-25 eindstand ook de 4de set waardoor de 1-3 overwinning voor ASVU een feit was. Het programma van Atalante is een beetje onduidelijk. Dat wil zeggen: er moet gespeeld worden tegen VONO, maar zij hebben gevraagd de wedstrijd te verzetten. Een nieuwe speeldatum is nu nog niet bekend.

Er moet ook nog gebekerd worden tegen Omniworld H3. Dit is voor Atalante een thuiswedstrijd en wellicht wordt deze bekerwedstrijd aankomende vrijdag, 27 januari gespeeld. Dit is echter nog niet zeker, omdat Omniworld op het moment van schrijven nog niet heeft gereageerd op het verzoek van Atalante. Kortom, houd de Atalantesite in de gaten voor het actuele speelschema en andere wetenswaardigheden over de diverse teams van Atalante. U vindt ons op: www.vv-atalante.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug