RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Feestelijke start bouw zorgboerderij

Datum: 20 januari 2006
Bron: Ingezonden stukken
Westhoek Wonen en Woningstichting Nieuwkoop begonnen afgelopen donderdag met de (ver)bouw van zorgboerderij Noordhoek in Noorden. Deze nieuwe zorgboerderij gaat ruimte bieden aan een aantal verstandelijk gehandicapten om daar te wonen en werken. Naar verwachting zal de zorgboerderij in het najaar van 2006 worden opgeleverd.

Afgelopen donderdag verrichtte Frans Steenbeek, één van de toekomstige bewoners, de officiële eerste handeling voor de start van de (ver)bouw van zorgboerderij Noordhoek. Met een paar nauwkeurige klappen sloeg Frank een ‘bruggetje’ op hoogte en legde hiermee de basis voor de bekisting van de nieuwe zorgboerderij.

Karin Rosielle, directeur van Westhoek Wonen: “samen met woningstichting Nieuwkoop bouwen wij in de boerderij 14 appartementen met circa 20 werkplekken voor licht verstandelijk gehandicapten”. Cees van Scheppingen, projectleider van Woningstichting Nieuwkoop voegt daaraan toe: “als woningcorporatie heb je een sociale doelstelling en wij vinden het fantastisch dat wij juist voor deze doelgroep kunnen bouwen.”

Het dagelijks beheer van de boerderij zal worden uitgevoerd door zorginstelling De Bruggen uit Nieuwveen. Henk Veen, manager dagbesteding en vrije tijd: “wij hebben plannen klaarliggen om bijvoorbeeld een theehuis te exploiteren, een kringloopwinkel op te zetten, een fruittuin aan te leggen en een groenonderhoudsploeg te starten.”

Geïnteresseerden voor dit project kunnen contact opnemen met zorgbemiddelaar Lia van Trigt, bereikbaar op werkdagen via telefoon (0172) 51 62 23.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug