RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Uitslag prijsvraag NME-centrum

Datum: 18 januari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op de nieuwjaarsmarkt van 2 januari in De Boei konden mensen bij de stand van NME-centrum De Woudreus meedoen aan een prijsvraag over records van mensen en dieren. De winnaars zijn E. Meulstee uit Vinkeveen en Sophie Jurrjens uit Wilnis. Zij hebben inmiddels hun prijs (een leuk natuurboekje) ontvangen.

Hierbij volgen de juiste antwoorden. En verwonder u over de prestaties van mens en dier:
  • De snelste menselijke sprinter loopt 100 meter in nog geen 10 seconde (gemiddelde snelheid: 35 kilometer per uur). De snelste sprinter onder de dieren is de cheetah; die haalt 100 kilometer per uur. De snelste mens op de 10 kilometer deed over deze afstand 26 minuten en 18 seconden. Het snelste landdier op de lange afstand, de Amerikaanse antilope, doet dit in 10 minuten.
    Het sterkste dier ter wereld is de neushoornkever. Die kan wel 850 x zijn eigen gewicht optillen. Bij het wereldrecord gewichtheffen voor mannen onder de 56 kilo lukte het de recordhouder om 3 x zijn eigen gewicht te ‘stoten'.
  • De snelste zwemmer ter wereld is de zwaardvis, 130 kilometer per uur. De mens haalt maximaal 10 kilometer per uur.
  • De blauwe vinvis is het grootst ooit levende dier ter wereld, lengte tot 30 meter. De langste mens ter wereld (overleden in 1940) was 2 meter en 72 centimeter lang.
  • laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34    Terug