RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Uithoorn en Aalsmeer slipcursus

Datum: 16 januari 2006
Bron: Brandweer Uithoorn
Zaterdag 14 januari zijn de chauffeurs van brandweer Uithoorn met de TS622, HV682 en de OVD696 aangevuld met 3 chauffeurs van brandweer Aalsmeer met de TS611, afgereisd naar Lelystad voor het onderdeel slippen voor de module brandweer chauffeur. Hier werd de chauffeurs geleerd hoe ze het besten rem- en uitwijktechnieken op stroef, nat en glad wegdek toe kunnen passen.

Dit wordt getraind om in geval van nood een botsing te voorkomen, om op juiste wijze een situatie in te kunnen schatten en een eventuele slip te corrigeren, belangrijk hierbij is de werking en het gebruik van ABS wat op de voertuigen zit.

In de ochtend werden 7 oefeningen beoefend, hierbij werd met verschillende snelheden gereden. Een verhoging van de snelheid van 5km per uur geeft een hele andere wending aan het voertuig. Een verschil van 5 km per uur op nat wegdek geeft een verlening van de remweg van soms meer dan 20 mtr.

De 7 oefeningen die in de ochtend beoefend zij werden s’middags door een examinator geëxamineerd. Alle chauffeurs hebben dit examen met positief resultaat afgerond.

Meer foto's: www.petershotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug