Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dubbele winst hoogste teams Vinken

Datum: 08 januari 2006
Bron: Midpoint FM & TV
Het zag er niet altijd naar uit, maar het eerste en het tweede team van korfbalvereniging De Vinken wonnen beide hun eerste thuiswedstrijd in 2006. Het tweede team won met 14-8 van Avanti en het eerste team won met 12-11 van DKV.

Rustige eerste helft
Het tweede team van De Vinken, gesponsord door eetcafé De Veensteker, speelde als eerste afgelopen zaterdagavond. Het team stond tweede in de poule, de tegenstander was te vinden op de vijfde plaats. Op papier een makkie dus. De eerste aanval van De Vinken met Dennis de Koning, Peter Koeleman, Elise Rozendaal en Charita Hazeleger, opende de score. Avanti bleef niet achter en maakte ook snel een puntje. De tweede aanval van De Vinken bestond uit Sander Verlaan, Marcel Sint Nicolaas, Thera Huizinga en Joyce Kroon en ook zij wisten te scoren. Avanti kwam niet verder dan drie punten in de eerste helft. Vinken speelde niet de sterren van de hemel, maar het scoorde dus bleef de voorsprong behouden. De ruststand kwam uit op 6-3.

Meer spanning in de tweede helft
De wedstrijd kon wel een oppepper gebruiken. Vinken kreeg veel kansen, maar benutte er te weinig. Avanti komt zelfs even terug in de wedstrijd door achter elkaar een aantal punten te maken. Een echte bedreiging vormden ze niet voor het Veensteker team, maar het team werd even wakker geschut. De wedstrijd eindigde in een 14-8 stand.

Vinken 1 had het moeilijker
Het eerste team van De Vinken speelde tegen DKV uit Ijmuiden. Vinken stond op een eerste plaats, DKV op een vijfde plaats. Opnieuw een wedstrijd om eenvoudig te winnen zo lijkt het. Maar niets in minder waar, want Vinken had het nog knap lastig tegen DKV. De eerste aanval speelde met Susanne de Wit, Helene Kroon, Jacco Kroon en Peter Kooijman. Het lukte hen niet om in de eerste aanval te scoren. Het stond al snel 0-2, tegen de verwachtingen in. De tweede aanval van het team gesponsord door Bouthoorn Tele Training, met Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Arjan Kroon en Pascal Kroon, lukte het wel om de eerste Vinkendoelpunten te maken, 2-2. Gelijke stand speelt de gehele wedstrijd een rol. De ruststand is dan ook 5-5.

Team van de week
In de zaal wordt er bij elke thuiswedstrijd van Vinken 1 een team van de week benoemt. Dit jeugdteam (zie foto), is bij de wedstrijd aanwezig en mag in de rust op de korf schieten! Deze week was de D2 aan de beurt.

Eindsprint van ZKC ‘31
In de tweede helft gaat het beter met De Vinken. Het team is weer gewend aan het afwijkende spel in de vorm van achterverdedigen van DKV. Kansen zijn er ook voldoende. Pascal Kroon opende de score na rust, 6-5. DKV komt zoals de hele wedstrijd weer terug naar 6-6. Hetzelfde gebeurt op 7-7 en 8-8, maar dan gaat Vinken door. Het lukt ze om zelfs een voorsprong van drie punten te behalen, 11-8. Maar het gevaar was nog niet geweken want DKV veerde opnieuw op en kwam weer terug. In de laatste minuut van de wedstrijd redden ze het zelfs tot 12-11. Maar gelukkig houdt het Bouthoorn team stand en wordt de wedstrijd met 12-11 gewonnen.

Het belooft een goed 2006 te worden voor de Vinken teams! Kijk voor meer informatie op www.de-vinken.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34