RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Sporthal De Phoenix geopend en sporters van het jaar 2005 gekozen

Datum: 05 januari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op 5 januari 2006 is de nieuwe sporthal De Phoenix op het terrein van korfbalvereniging Atlantis feestelijk geopend. De opening was extra feestelijk door de demonstraties van diverse sportverenigingen die gebruik maken van de nieuwe hal en door de uitreiking van de sportver-kiezing voor het jaar 2005. Bas Bokkes werd Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar werd Michelle Fangmann, Sportploeg van het jaar is Zondagelftal Argon 1, Sporttalent van het jaar is Annika Fangmann.

In november konden inwoners van De Ronde Venen sporters voordragen. De nominaties van inwoners en de stem van een onafhankelijke commissie heeft bepaald wie er uiteindelijk tot winnaars van de sportverkiezing 2005 zijn uitgeroepen.

Wethouder Poortman van de gemeente De Ronde Venen onthulde samen met de heer Leliveld van aannemersbedrijf Midreth B.V. de naam van de sporthal. Sporthal De Phoenix is een passende naam, omdat Phoenix twee toepasselijke betekenissen heeft:
 • een mythologische vogel die zich laat verbranden op een brandstapel van geurig hout, door de zon aangestoken, doch uit de as verjongd herrijst;
 • iets dat na een periode van verval tot nieuwe grote bloei komt;

  De nieuwe sporthal ligt tussen de sportvelden van korfbalvereniging Atlantis en voetbalvereniging Argon. Beide namen hebben een mythologische oorsprong.

  De motivaties voor de keuze voor de sporters van het jaar 2005 zijn als volgt:

  Sportman van het jaar
  Bas Bokkes is winnaar geworden van het tv-programma Veronica’s Fight Masters en prijswinnaar op diverse nationale en internationale Taekwondo Stijl geweest. Door zijn inzet en prestaties heeft hij een grote voorbeeldfunctie voor de samenleving. Daarnaast is hij actief in het geven van trainingen op scholen en bekleedt hij een functie bij de Karate Bond.

  Sportvrouw van het jaar
  Michelle Fangmann behaalt elke jaar weer aansprekende (inter)nationale resultaten. In 2005 o.a.: 4e WK Duatlon New Castle (Australië) 1e NK Duatlon Gilze Rijen 1e Triatlon Stein, 1e SP Duatlon Bastendorf (Luxemburg), 5e Grand Prix Duatlon Meaux (Frankrijk). Daarnaast is zij lid van de <23 selectie Duatlon van de NTB.

  Sportploeg van het jaar
  Het eerste zondagelftal van Argon is in 2005 kampioen van de hoofdklasse A geworden en op de tweede plaats geëindigd om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. De prestaties van Argon hebben een grote aantrekkingskracht op de inwoners van de gemeente en hebben een grote maatschappelijke relevantie onder andere omdat het de jeugd aanzet tot het beoefenen van sport en de sociale samenhang in de gemeente bevordert.

  Sporttalent van het jaar
  Annika Fangmann is een triatlon topper in Nederland, haar prestaties in 2005: 1e NK triatlon sprint jeugd/junioren Oud Gastel, 1e NK duatlon sprint jeugd/junioren Gilze Rijen, 22e EK triatlon junioren Alexandrië (Griekenland), 2e NK Wintertriatlon junioren Assen, 3e BK Triatlon junioren Meerhout (België). Ze is lid van de Nederlandse selectie junioren en opgenomen in de top 10 sporttalenten in Nederland. Verder heeft zij in al haar andere wedstrijden triatlon/duatlon op het (hoogste)podium ge-staan, o.a. in Aalsmeer.

  In het weekend van 14 januari kunt u op op Midpoint TV de uitreiking van de sportverkiezingen bekijken.
 • laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34  Terug