RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Een lichtend voornemen

Datum: 04 januari 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
de donkere wintermaanden geeft gemeente De Ronde Venen twee maanden lang elke week informatie over licht. In de reeks artikelen worden verschillende onderwerpen over zonlicht en verlichting in huis beschreven.

Verlichting vormt een grote post op de energierekening. Een huishouden verbruikt in totaal gemiddeld 3350 kWh elektriciteit per jaar. Daarvan is 550 kWh voor verlichting. Dat is meer dan 88 euro en er is wat aan te doen. Vervang gloeilampen door spaarlampen!

Stel dat u een 60 watt gloeilamp, die 2 uur per dag brandt, vervangt door een spaarlamp dan bespaart u jaarlijks ongeveer 6,5 euro. Na één jaar hebt u de spaarlamp terugverdiend en kunt u geld gaan verdienen. Het voordeel loopt natuurlijk op wanneer u meerdere lampen vervangt of lampen vervangt die meer uren per dag aan staan. Een gemiddeld huishouden heeft wel 40 lampen. Bedenk eens hoeveel u daarmee kunt besparen!

Vervang een gloeilamp door een spaarlamp: een goed voornemen. Goed voor uw portemonnee en u spaart er ook het milieu mee.

Bereken uw voordeel op www.milieucentraal.nl.  

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug