RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuwbouw Proosdij-Noord Kudelstaart

Datum: 21 december 2005
Bron: Gemeente Aalsmeer
Aan de Kudelstaartse nieuwbouwwijk Proosdij-Noord wordt flink gebouwd. In de wijk – gelegen tussen de Mijnsherenweg, de Hoofdweg, de Leeghwaterstraat en kwekerij Nooit-Gedacht – komen in totaal ongeveer 300 woningen, waaronder twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen, herenhuizen, appartementen, tweelaagse woningen en een aantal vrije kavels. Sinds augustus 2004 zijn er 96 woningen gebouwd, die inmiddels allen bewoond worden.

Planning bouw en oplevering woningen De drie woontorens met in totaal 43 appartementen zijn momenteel in aanbouw. De bouw is in september met een feestelijke eerste paal van start gegaan. Naar verwachting zal de bouw ongeveer twee jaar in beslag nemen, en begint de oplevering midden 2007. De twee-onder-een-kap woningen en herenhuizen die eerder dit jaar een nieuw ontwerp kregen, zijn sinds augustus dit jaar in verkoop genomen. De verkoop gaat voorspoedig, en naar verwachting kan de bouw van deze woningen begin 2006 beginnen. De bouw van de 26 tweelaagse woningen aan het eind van de Midvoordreef zal volgens de planning begin mei 2006 van start gaan. Deze woningen zullen door Woningbouwvereniging Eigen Haard na oplevering als huurwoning aangeboden worden. De verkoop van de 12 waterwoningen bij de entree van de wijk aan de kant van de Hoofdweg, begint in 2006.

De vrijstaande villawoningen van architect Tromp die langs de kas van het bedrijf Nooit-Gedacht zijn gepland, zijn in de verkoop geweest. Omdat de verkoop stagneerde, kijken de ontwikkelaar en de gemeente op dit moment zorgvuldig naar de mogelijkheden voor een nieuw ontwerp voor deze woningen, passend in het plan.

Werkzaamheden en bouwverkeer
Het streven van zowel de ontwikkelaar als de gemeente is om op een verantwoorde wijze de nieuwe wijk zo spoedig mogelijk in zijn totaliteit te realiseren. De inzet is om voor de bewoners van de al opgeleverde delen van de wijk de overlast door bouwwerkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Het noodzakelijke bouwverkeer zal zoveel mogelijk gescheiden worden gehouden van het bewonersverkeer. Dit niet alleen om zo veel mogelijk overlast tijdens de bouw te voorkomen, maar ook om de (verkeers-)veiligheid te waarborgen. Tijdelijke verkeersroutes voor bouwverkeer zullen ook voor de komende bouwwerkzaamheden vooraf met de bewoners worden kortgesloten.

Meer informatie? Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Mantel Makelaars (0297 - 32 71 45) of met Van der Laarse Makelaardij O.G (0297 - 32 21 11). Ook kunt u de verkoopsite van het project raadplegen: www.proosdij-noord.nl. Voor vragen over de bouw kunt u contact opnemen met Grontmij, Chris Hoogland, 06 - 53 57 67 54. Voor algemene informatie over het project en de planning kunt u contact opnemen met Gemeente Aalsmeer, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Paul Geurts, 0297 – 38 75 75.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug