Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Teruggave bijzondere uitgaven Uithoorn - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Teruggave bijzondere uitgaven Uithoorn

Datum: 20 december 2005
Bron: Gemeente Uithoorn
In december 2005 ontvangen veel chronisch zieken en ouderen van de belastingdienst een Tbu-formulier 2004. Tbu staat voor ‘Teruggave bijzondere uitgaven’.

Wanneer krijgt u Tbu-formulier?
Zo’n formulier ontvangt u alleen als de belastingdienst (op grond van de bij hem bekende gegevens) vindt dat u in aanmerking komt voor teruggave van belasting voor gemaakte bijzondere (ziekte)kosten .

Voor een deel heeft de belastingdienst het formulier al ingevuld. De door u in 2004 gemaakte bijzondere (ziekte)kosten moet u zelf aangeven.

Hulp bij invullen Vindt u het invullen van het formulier lastig en hebt u niemand in uw omgeving die u daarbij kan helpen? Vraag dan hulp bij het Loket Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) in het gemeentehuis.

Het Loket WWZ en de Lokale Samenwerkende Bonden van Ouderen ( LSBO ) hebben dit hulpproject opgezet.

Taakverdeling bij hulpverleners
  • De LSBO heeft vier mensen beschikbaar. Zij zijn opgeleid om hulpvragers met AOW al dan niet met aanvullend pensioen te ondersteunen.
  • Als een hulpverlener u met de auto thuis bezoekt dan mag hij u vragen om een onkostenvergoeding van € 3.

    Het Loket WWZ heeft twee mensen opgeleid. Zij worden ingezet om hulpvragers tot 65 jaar (nog geen AOW) te helpen.

    Aanspreekpunt
    De medewerkers van het Loket WWZ zijn uw eerste aanspreekpunt. Neemt u dus eerst telefonisch contact op met het Loket WWZ: telefoon 0297–513131.

    De medewerker maakt een afspraak met u en schakelt zonodig de hulptroepen van de LSBO in.

    Wanneer
    De maand december is voor iedereen een drukke periode. Daarom komt de daadwerkelijke hulp eind januari 2006 aan de orde. Dat is geen punt, want de formulieren moeten vóór 1 juni 2006 bij de belastingdienst binnen zijn.
  • laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



    Family Mijdrecht

    Terug

    Family Mijdrecht