Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Startnotitie MER Marickenland aangeboden aan gemeenteraad - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Startnotitie MER Marickenland aangeboden aan gemeenteraad

Datum: 13 december 2005
Bron: Gemeente De Ronde Venen
B&W van De Ronde Venen heeft een startnotitie MER Marickenland vastgesteld en aangeboden voor behandeling in de gemeenteraad in januari 2006. Hiermee wordt weer een stap gezet naar de realisatie van een nieuw natuur- en recreatiegebied, én een nieuwe woonwijk.

Voor de aanleg van een nieuw natuurgebied ter grootte van 320 hectare moet een procedure voor een milieueffectrapportage gevolgd worden. Datzelfde geldt voor de aanleg van 175 hectare recreatiegebied. De aanleg van 950 woningen in het gebied Marickenzijde is niet m.e.r.-plichtig. Maar omdat de ontwikkeling en inrichting van het recreatiegebied, ruimtelijk en functioneel nauw samenhangt met het natuur- en woongebied, is besloten de ontwikkeling van Marickenland als één geheel (dus natuur, recreatie én wonen) mee te nemen in de beoordelingsprocedure.

De gemeenteraad moet besluiten of de Startnotitie MER vrijgegeven kan worden voor inspraak. Zodra de startnotitie vrijgegeven wordt voor inspraak, wordt dit gepubliceerd en komt de startnotitie ter inzage te liggen in het gemeentehuis. De startnotitie wordt ook toegezonden naar landelijke commissie m.e.r. en externe wettelijke adviseurs (VROM-inspectie, inspectie LNV en het Hoogheemraadschap AGV) om ook hen in de gelegenheid te stellen te reageren. Deze inspraakronde en de gevraagde adviezen resulteren in het vaststellen van de richtlijnen voor de MER: De aspecten die beoordeeld worden en de criteria waaraan ze moeten voldoen.

Een milieueffectrapportage heeft als doel inzicht te geven in de milieueffecten van de voorgenomen plannen, zodat de effecten op het milieu kunnen worden meegewogen in de besluitvorming. In het milieueffectrapport worden voor verschillende alternatieven voor de inrichting van Marickenland de milieueffecten onderzocht en beschreven. De locatie van de ontwikkeling staat niet ter discussie. In de startnotitie wordt al een denkrichting voor verschillende alternatieven beschreven. Er kan gevarieerd worden met de ruimtelijke patronen (verdeling van de deelgebieden recreatie en natuur), de intensiteit van de recreatie verdeeld over de ruimte en met waterpeil(vakken), doorstroming, piekafvoer en grondwaterstand. Ook voor enkele infrastructurele ontwikkelingen (randweg Vinkeveen, aanpassing N201 bij Mijdrecht) die in onderzoek zijn, kunnen de milieueffecten bepaald worden.

In de startnotitie zijn verder diverse aspecten opgenomen waarop de plannen getoetst kunnen worden, zoals ecologie; water & bodem; landschap, archeologie, cultuurhistorie & aardkundige waarden; recreatie; verkeer & vervoer, hinder & veiligheid.

De definitieve keuzes voor alternatieven en beoordelingscriteria worden pas in het uiteindelijke Milieu Effect Rapport gemaakt (gereed verwacht 4de kwartaal 2006). Mede op basis van de uitkomsten van de m.e.r. zal de gemeenteraad van De Ronde Venen daarna een keuze maken voor de inrichting van Marickenland. Deze keuze wordt vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht