Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Bushalte Aan de Zoom Uithoorn wordt veiliger voor fietsers - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bushalte Aan de Zoom Uithoorn wordt veiliger voor fietsers

Datum: 07 december 2005
Bron: Gemeente Uithoorn
Vanuit de omliggende scholen is gevraagd om de verkeersveiligheid van de fietsroute langs de bushalte Aan de Zoom te verbeteren. De inrichting van de bushalte wordt binnenkort aangepast.

Problemen
In de huidige situatie moeten fietsers via de rijbaan om een bus, die bij de halte Aan de Zoom stilstaat, heen rijden. Dit is zeker voor kinderen onoverzichtelijk en onveilig.

Ook automobilisten die vanuit In het Rond linksaf willen slaan naar Aan de Zoom hebben geen zicht op de rijbaan wanneer er een bus bij de halte staat.

Oplossing
De meest veilige situatie is om de fietsstrook achter de bushalte langs aan te leggen, zodat de fietsers niet meer om de bus heen hoeven te rijden. Een voorbeeld van deze inrichting vindt u op de Arthur van Schendellaan.

De bushalte bij Aan de Zoom wordt iets verhoogd aangelegd zodat de halte gelijk is met de instapmogelijkheid van de bus. Op de halte en het trottoir worden verlaagde trottoirbanden aangelegd zodat deze toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen. Landelijk gezien moeten bushaltes worden aangepast op bussen met een lage instap. De bushalte zal dan ook volgens deze landelijke richtlijn worden ingericht. Buspassagiers stappen uit op een middengeleider en hebben voldoende gelegenheid om te kijken of er fietsers aankomen, voordat zij het fietspad oversteken.

Planning
Half december starten de werkzaamheden aan de bushalte.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u naar aanleiding van dit onderwerp vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op met de heer J. de Jong van de Afdeling Infrastructuur, telefonisch bereikbaar op woensdag en vrijdag. Zijn telefoonnummer is (0297) 513 288.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht