RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Expositie Atelier Mus en Muzen op het KunstErf te Vinkeveen

Datum: 05 december 2005
Bron: Ingezonden stukken
Op zondagmiddag 11 december a.s. organiseert Beeldend Kunstenaar Jenneke van Wijngaarden de eerste expositie van haar Atelier Mus & Muzen. De expositie wordt gehouden van 14.00 – 17.00 uur op het KunstErf aan de Demmerik 47 te Vinkeveen.

Atelier Mus & Muzen is een jaar geleden van start gegaan en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Wilnis. Atelier Mus & Muzen is een initiatief van Beeldend Kunstenaar Jenneke van Wijngaarden. Jenneke is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. U kent haar misschien van het beeld “De Ontmoeting” (het wapen van Wilnis) dat zij in opdracht van de gemeente De Ronde Venen heeft gemaakt.

Het afgelopen jaar heeft Jenneke zich toegelegd op het lesgeven. Ze heeft een aantal groepen opgezet waaraan ze schilder en tekenles geeft, daarnaast geeft ze lessen kunst en vaardigheid en heeft ze diverse doelgroep workshops gegeven. De afgelopen zomer heeft ze op locatie o.a. workshops landschap schilderen en graffiti georganiseerd. Dit alles zowel voor kinderen als volwassenen.

Jenneke werkt direct vanuit haar beroepspraktijk als Beeldend Kunstenaar, waarin ze diverse technieken en stijlen beoefent. De liefde voor kunst en kunstgeschiedenis is de grote inspiratiebron voor alle lessen, voor jong en oud. Kunst van lang geleden, als ook hedendaagse kunstuitingen zoals graffiti zijn daarbij van betekenis. Kunst heeft tijd nodig om te groeien, o.a. door te kijken en te leren van “voorgangers”. Ook respect voor het ambacht en het goed leren gebruiken van materialen is daar een wezenlijk onderdeel van.

In de komende periode wil Jenneke zich verder gaan toeleggen op het organiseren van incentives voor bedrijven en het aanbieden van creatieve workshops voor scholen. Zij wil zich in 2006 verder gaan verdiepen in het opzetten van een Kinderkunstacademie. Binnen de Kinderkunstacademie kunnen verschillende kunstdisciplines gebundeld en aangeboden worden aan o.a. naschoolse opvang en het reguliere onderwijs. Voorbeelden hiervan vindt u ook tijdens de tentoonstelling.

Uiteraard is er ook een gedeelte gereserveerd voor het werk van Jenneke van Wijngaarden zelf. Het werk omvat onder andere tekeningen, olieverf doeken, textiel en metaal.

Naast het werk van de leerlingen van Atelier Mus & Muzen vindt u op het KunstErf beeldhouwwerk van Jeanette de Baat en haar leerlingen en smeedwerk van Arthur Dreissen.

De expositie is op zondag 1 december tussen 14.00 – 17.00 uur a.s. op het KunstErf aan de Demmerik 47 te Vinkeveen. Als u met de auto komt kunt u deze parkeren in de Spoorlaan, bij het voormalige station.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug