Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
AJOC wil krachten bundelen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

AJOC wil krachten bundelen

Datum: 01 december 2005
Bron: AD (Mark van der Wel)
Geldproblemen, een tekort aan vrijwilligers en een vrij eenzijdig programma: er is veel te doen om het jongerenwerk in De Ronde Venen.

Toch is er een jongerenvereniging in Mijdrecht die goed draait. De Algemene Jongeren Ontspannings Club, kortweg AJOC, zegt echter nooit door de gemeente of Stichting Leefbaarheid benaderd te zijn om de krachten te bundelen.

Volgens voorzitter Nathan Hak is het onderhand de hoogste tijd om rond de tafel te gaan zitten om het jongerenwerk een nieuwe impuls te geven.

“De kranten staan vol negatieve verhalen. Alle politieke partijen hebben het over aandacht voor jongerenwerk. Jongerencentrum Allround is eigenlijk altijd het onderwerp van gesprek. Nooit komt het idee op om ons eens te vragen hoe wij het doen.”

AJOC heeft driehonderd leden. De vereniging krijgt geen subsidie en beheert zelf clubgebouw Immitsj aan Windmolen in Mijdrecht.

“We zoeken de publiciteit niet om extra inkomsten te genereren.”benadrukt Hak. “Waar het ons om gaat is de jeugd van De Ronde Venen. Er wordt veel gemeenschapsgeld besteed aan jongeren. Als je dan ziet dat er feitelijk uitkomt, is dat gewoon niet bijster veel.”

Immitsj en Allround concurreren elkaar kapot, vindt Dyane Stam van AJOC.

“We zouden het best de agenda’s van Allround en Immitsj naast elkaar kunnen leggen. Nu komt het te vaak voor dat op dezelfde avond in beide gebouwen hetzelfde gebeurt. Dat is zonde.”

Jos van Sambeek van Stichting Leefbaarheid heeft wel oren naar een samenwerking. “Dat lijkt me een prima idee. We huurden, voor softdrugsverkooppunt De Variant naast Allround dicht ging, de zaal van AJOC voor de kinderdisco’s. Samenwerking is dus niet nieuw. De huur drukte echter te zwaar op de begroting. Maar als we van elkaar kunnen leren, sta ik daar uiteraard heel positief tegenover. Laat ze maar bellen.”

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht