Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Voortgang inventarisatie recreatiewoningen en -appartementen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voortgang inventarisatie recreatiewoningen en -appartementen

Datum: 23 november 2005
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Half oktober is de gemeente begonnen met een inventarisatie van alle recreatiewoningen en -appartementen in De Ronde Venen. Deze inventarisatie is de eerste stap in de procedure voor het al dan niet kunnen gedogen of legaliseren van permanente bewoning van recreatieverblijven.

Op dit moment is al meer dan de helft van de recreatieverblijven geïnventariseerd. Hierbij wordt onder andere gecontroleerd of de eigenaren van die recreatieverblijven al vóór of óp de zogeheten ‘peildatum' van 31 oktober 2003 in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van De Ronde Venen op dat adres stonden ingeschreven.

Ingeschreven in GBA

De gemeente gaat de eigenaren die inderdaad al voor of op 31 oktober 2003 in de GBA stonden ingeschreven, in januari 2006 een brief met formulieren toezenden waarmee zij een aanvraag kunnen indienen om in aanmerking te komen voor een persoonsgebonden gedoogbeschikking (PGB). Het recreatieverblijf moet dan in elk geval voldoen aan minimum voorwaarden ten aanzien van de bouwkundige staat en inrichting voor het permanent bewonen van een woning (Bouwbesluit 2003) en aan milieueisen.

Om de eigenaren behulpzaam te zijn bij het aantonen dat hun recreatieverblijf aan de eisen van het Bouwbesluit en het milieu voldoet, voegt de gemeente hiervoor een checklist en een toelichting bij.

Niet ingeschreven in GBA

De gemeente gaat de eigenaren van recreatieverblijven die níet of pas ná de peildatum (31 oktober 2003) in de GBA staan ingeschreven, in januari 2006 een andere brief sturen. Deze eigenaren worden in de gelegenheid gesteld, om mogelijk voor een PGB in aanmerking te komen, om ook nog bewijzen dat zij toch al vóór of óp de peildatum permanent in het recreatieverblijf woonden. Voorbeelden van bewijsstukken kunnen ondermeer zijn: (aangifte)gegevens van de Belastingdienst, gegevens uit de administratie van een energiebedrijf (rekeningafschriften), leerlingenadministratie van Rondeveense scholen, vermelding in de telefoongids. Elk bewijsstuk moet betrekking hebben op een periode vóór 31 oktober 2003.

Met de brief stuurt de gemeente ook het aanvraagformulier voor een PGB en de checklist met toelichting mee.

Mogelijkheid tot legaliseren?

De gemeente kan op dit moment eigenaren van de recreatieverblijven nog niet meedelen of permanente bewoning gelegaliseerd kan worden. Hiervoor is de gemeente afhankelijk van de aanwijzing door de provincie Utrecht van zogenoemde ‘kwetsbare gebieden', waarin legalisatie niet mogelijk is. De provincie neemt hierover waarschijnlijk half 2006 een besluit. Om in aanmerking te komen voor legalisatie, moet het recreatieverblijf in elk geval voldoen aan dezelfde minimumeisen (Bouwbesluit en milieu) als voor het verlenen van een PGB. De inventarisatie en de controle die de gemeente nu uitvoert voor de PGB, kan te zijner tijd dus ook gebruikt worden voor het beoordelen van de mogelijkheid tot legalisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de unit Handhaving van de afdeling Bouw- en woningtoezicht. De unit Handhaving is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer: (0297) 29 16 68.

Klik hier voor de folders op de gemeentelijke website downloaden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht