Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Dames 1 V.V. Atalante wint met 3 - 1 van De Spuyt D1 - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dames 1 V.V. Atalante wint met 3 - 1 van De Spuyt D1

Datum: 21 november 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen- Vrijdag 18 november hadden de dames van Atalante, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame in eigen huis een zware wedstrijd voor de boeg. De nummer 3 op de ranglijst, De Spuyt D 1 uit Amsterdam, stond op het programma.

Trainer/coach Johan van Westendorp moest het deze wedstrijd doen met de volgende dames: Nancy Schockman, Marlieke Moen, Mirjam van der Strate, Irma Schouten, Carin van Tellingen, Marleen Sondermeijer en libero Jolanda Schockman. Afwezig waren Inge Versteeg (de enige middenaanvalster) en Yvonne Jansen.

Het was de coach al enige tijd van te voren bekend dat hij deze wedstrijd geen volwaardige middenspeelster tot zijn beschikking zou hebben. Na veel hersenspinsels over hoe de zwakke plek op het midden moesten worden ingevuld, kwam Van Westendorp vorige week dan toch met een opstelling. Afgelopen dinsdag had dames 1 de mogelijkheid om deze opstelling tijdens een oefenpartij uit te testen tegen dames 2. Tijdens deze wedstrijd bleken er nog enkele misverstanden over bepaalde opstellingen te zijn. Aan de hand hiervan werden nog wat aanpassingen doorgevoerd. De dames waren klaar voor de wedstrijd en hadden het plan er hard tegenaan te gaan, om zodoende mogelijk een plaats op de ranglijst te kunnen stijgen.

De dames hebben, mede door goede inzet van het hele team, een degelijke partij laten zien. De eerste set werd er goed gestart. Er waren weinig misverstanden en dit resulteerde in zeer goed spel. De pass en de set-up, maar zeker ook de aanval waren zeer degelijk, waardoor de dames geen moment in de problemen kwamen.

De tweede set verliep iets minder geconcentreerd, waardoor de Vinkeveense dames al snel op achterstand kwamen. De lange middenaanvalster van de Spuyt sloeg verschillende mooie, snelle ballen door het midden, waar Atalante geen antwoord op had. Na een time-out kwam er een wisseling van positie van Carin van Tellingen en Irma Schouten. Door deze wisseling verliep het spel al weer wat beter. Zo kreeg de middenaanvalster meer moeite met de aanval, waardoor de achterstand werd verkleind. De positieve wending kwam helaas toch nog iets te laat, waardoor deze set nog met drie punten verschil werd verloren.

Het goede spel dat Atalante aan het eind van de tweede set liet zien, ging door in de derde set. Onder aanvoering van Jolanda Schockman werd goed verdedigd, waardoor er gevarieerd kon worden aan het net en de aanvalsters de ballen goed afmaakten. Verder was de servicedruk groot, waardoor de tegenstandsters moeite hadden om de bal bij hun spelverdeelster te brengen. De aanval kon daardoor goed verdedigd worden door de thuisploeg.

De vierde set verliep hetzelfde als de eerste set. Iedereen wist zijn plaats en er was overtuiging in het spel. Spelverdeelster Nancy Schockman haalde de ballen aan alle kanten van het veld. De aanval verliep goed door de afwisseling van hard en zachte geslagen ballen. De set en daarmee de wedstrijd werd door het goede teamspel winnend afgesloten. Met deze 3 -1 winst komt Atalante op een gelijk aantal punten als De Spuyt. De Amsterdamse dames hebben echter één wedstrijd meer gespeeld, waardoor V.V. Atalante D1 gestegen is naar de derde plaats op de ranglijst.

Aanstaande donderdag, 24 november moeten de dames 's avonds in Heemskerk aantreden tegen het als vijfde geplaatste Odin D2.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34