Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Atalante speelde 3 wedstrijden in 5 dagen - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante speelde 3 wedstrijden in 5 dagen

Datum: 21 november 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen- zelfs de meest gelouterde profclubs in Nederland hebben zelfs niet zo´n speelschema als wat heren 1 van Atalante de afgelopen dagen speelde. Donderdag stond de uitgestelde wedstrijd tegen VONO op het programma. Amper 20 uur later stonden de mannen van Atalante weer binnen de lijnen. Nu om Allides thuis te ontvangen in de Boei te Vinkeveen. Na deze twee wedstrijden konden de heren welgeteld twee dagen uitrusten, om vervolgens maandag aan te treden tegen Haarlem in Haarlem, .

Atalante-VONO

Donderdag 17 november stond de uitgestelde thuiswedstrijd in Amsterdam op de rol tegen VONO. Dit team met ervaren spelers stond 5de op de ranglijst en was voor Atalante een onbekende ploeg. Atalante zelf stond 9de op de ranglijst en had de punten hard nodig. Ook vanavond ontbrak er een speler aan Atalante zijde. Coach Raket was verhinderd door werkzaamheden en wederom nam interim coach Nancy Schockman de honneurs waar. Waar ze vorige week nog 2 sets wist te winnen met de heren, wist ze dit met de wedstrijd tegen VONO te verbeteren. Er werd namelijk gewonnen met 3-1. Dit betekende dat er 4 punten bijgeschreven konden worden en belangrijker, Atalante steeg een paar plaatsen op de ranglijst. Zij staan nu op de 5de plaats.

Vanaf set 1 werd VONO direct onder druk gezet. VONO had slechts 6 mensen op de been weten te brengen. Atalante begon met spelverdeler Frans Roos in de spelverdeling. De pass lag goed en daardoor kan Frans zijn aanvallers naar hartelust bedienen. Echter was het VONO dat goed aanhaakte, onder meer door hun spelverdeler. Deze linkshandige spelverdeler sloeg de bal menigmaal door (als 2de bal dus), waardoor het even onduidelijk was. Coach Nancy wees de heren van Atalante hierop bij een 7-10 tussenstand voor Atalante. Na deze aanwijzing kregen de blokkeerders meer grip op de aanvalssituatie van VONO. Atalante trok de set uiteindelijk met 22-25 naar zich toe. In de 2de set was het wederom Atalante dat het spel naar zich toetrok. Onder andere de wissel tijdens het spel (Bouke Bresser naar linksvoor en Duncan van Senten naar rechtsvoor) zorgde voor veel onduidelijkheid bij VONO. Hierdoor was het bekende gaatje geslagen. Ook verdedigend (waar veel op getraind was de afgelopen weken) liep het zeer goed, waardoor er een sterk collectief stond deze avond. Ook deze set was voor Atalante en wel met 16-25. In de 3de set kwam Rick de Groot de spelverdeling verzorgen binnen de lijnen. Vanaf het begin van de set liep Atalante achter de feiten aan. Passend was het helemaal over en Rick moest zich in allerlei bochten wringen om er een fatsoenlijke set-up uit te krijgen. Terecht wees coach Nancy de heren hierop. Echter mocht de donderspeech niet helpen. Atalante verloor deze set met 25-16. De 4de set werd gestart zoals de 3de set was geëindigd. Met spelverdeler Frans nog steeds langs de kant begon Atalante uiterst gemotiveerd aan de 4de set. Met name Rick was in deze set een ware plaag voor VONO met zijn onberekenbare serve. Gedurende zijn servicebeurt werd de basis gelegd voor de setwinst in deze set. Met zijn servebeurt werd een onoverbrugbaar gaatje geslagen. Echter bij 20-17 kwam eerste spelverdeler Frans weer binnen de lijnen om de setwinst definitief veilig te stellen. Een 25-22 setwinst bracht de uiteindelijke overwinning aan Atalante zijde.

Echt tijd om uit te rusten was er niet, de Atalante heren wisten dat zij over 20 uur weer aan de bak konden tegen Allides.

Atalante-Allides
Amper 24 uur na de wedstrijd tegen VONO kon Atalante opnieuw aan de bak. De heren speelden wederom een thuiswedstrijd, maar nu in hun vertrouwde Boei. Allides was de tegenstander, oftewel de nr. 11 van de ranglijst. Dit jonge team in opbouw bood bij vlagen goed tegenstand, maar de ervaring en vechtlust gaf in deze wedstrijd de doorslag. Coach Nancy (zij nam wederom de honneurs waar) zette de goede lijn van donderdagavond door, door wederom met 3-1 te zegevieren.

Atalante, geheel compleet deze avond begon met Rick de Groot, Bas vd Lubbe, Robert Hardeman, Erik Verbruggen, Bouke Bresser en Duncan van Senten in de basis. Met de overwinning van de avond daarvoor nog in het geheugen begon Atalante voortvarend aan het duel. Met goede verdedigende acties en dito blokkeringen kwam Atalante nimmer in de problemen in deze set. Echter lag de pass stukken minder als de avond daarvoor, maar Rick kon zijn aanvallers toch in stelling brengen. Bij een 20-15 tussenstand bracht coach Nancy spelverdeler Frans binnen de lijnen. Aan Frans de taak om de set binnen te halen. Met mooie aanvalsacties was deze 1ste set dan ook voor Atalante met 25-18. De 2de set werd gestart met Frans. Met zijn lengte heeft Atalante wat meer mogelijkheden met de blokkering. Dit buitte hij ook goed uit met een paar goede blokkeeracties. Ook in de 2de set was hetzelfde spelbeeld te zien. Een vechtend Atalante dat het thuispubliek op een overwinning wilde tracteren. Ook deze set werd winnend afgesloten en wel met 25-21. In de 3de set begon spelverdeler Rick weer in de basis. De concentratie was de 3de set echter even verdwenen en in kort tijd keek Atalante tegen een achterstand aan. Bij een tussenstand van 9-8 bracht coach Nancy Frans weer binnen de lijnen voor Rick. Dit bracht enige rust binnen het team. Echter was er een gaatje ontstaan dat later onoverbrugbaar bleek. Bij een 20-21 tussen stand kwam Duncan voor Leonard de Jong terug binnen de lijnen. Dit had echter niet het gewenste resultaat. Allides trok de set naar zicht toe met 22-25. In de 4de set bleef Erik buiten de lijnen en kwam Duncan op zijn positie te staan. In deze set hervond Atalante zich op tijd. Met mooie aanvallen door het midden (Robert en Bas) werd Allides langzaam maar zeker op zij gezet. Aan het eind van de set bracht coach Nancy Erik binnen de lijnen voor Duncan. Met een paar mooie aanvalsacties was het verzet gebroken van Allides en was de set en wedstrijdwinst voor Atalante, 25-21.

Maandag 21-11 speelden de mannen van Atalante tegen Haarlem. Of ze de winning mood vast konden houden (ze speelden tenslotte 3 wedstrijden in 5 dagen), leest u volgende week in deze krant.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34