RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Toch nog 2 jaar buslijn 149 richting Uithoorn

Datum: 15 november 2005
Bron: Gemeente Uithoorn
Buslijn 149 blijft in ieder geval tot en met 2007 rijden. Tot het voorlopige behoud van de lijn is onlangs besloten door het bestuur van het Regionaal Overleg Amsterdam (ROA). Het ROA is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in de regio Amsterdam.

De buslijn rijdt tussen het Amstelveense Stadshart, Nes aan de Amstel, het ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, het Uithoornse bedrijventerrein en het busstation in Uithoorn. De buslijn staat al enige jaren onder druk. Het aantal reizigers dat van deze verbinding gebruik maakt, is voor een vaste busverbinding te weinig. Een actie om het aantal reizigers te verhogen alvorens reizigerstellingen plaatsvonden bood geen soelaas om de benodigde aantallen te behalen. Om die reden is ook al met ingang van de huidige dienstregeling het aantal ritten op lijn 149 verminderd.

Echter op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten Uithoorn en Amstelveen is opdrachtgever ROA alsnog akkoord gegaan om de lijn een kans te geven. Om de buslijn ook na 2007 in leven te houden, is het van belang dat er voldoende gebruik wordt gemaakt van de verbinding. De gemeenten Amstelveen en Uithoorn kunnen dit dan als argument gebruiken bij de aanbestedingsronde in 2007.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug