Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante strijdend ten onder tegen Armixtos

Datum: 11 november 2005
Bron: Ingezonden stukken
Donderdagavond 10 november speelden de mannen van Atalante tegen Armixtos uit Amsterdam. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de stand op de ranglijst. Atatante staat 8ste en Armixtos staat 7de op de ranglijst. Een plaats waar ze afgelopen seizoen niet te vinden waren. Waar afgelopen seizoen de mannen van Atalante vele malen als winnaar van het veld stapten, is het dit seizoen nog zoekende naar de vorm. Het stoppen van Michel Verbruggen en Harold Catsburg wordt nog steeds gevoeld.

De Atalantemannen begonnen getergd aan de wedstrijd. Het was er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het verlies tegen VCH moest weggepoetst worden en Armixtos zou daar het slachtoffer van moeten worden. Atalante, zonder Bouke Bresser, Rick de Groot en coach Erik Raket, maar met interim coach Nancy Schockman, begon goed aan de 1ste set. Met goed aanvals- en verdedigingswerk vroeg Armixtos bij een tussenstand van 6-11 een time-out. Ook Atalante gebruikte deze tijd om de puntjes op de i te zetten. Atalante denderde door en bij een 15-21 tussenstand vroeg Armixtos hun 2de en laatste time-out aan. Atalante liet zich echter niet van de wijs brengen en won de set met 17-25. In de 2de set was het Armixtos dat het betere spel had. Er slopen wat fouten in het spel van Atalante. Vooral de aanvallers lieten het in deze set afweten. Dit noopte coach Nancy in een time-out te vluchten bij een stand van 10-5. Atalante vocht zich knap terug en de wedstrijd werd met de minuut spannender. Bij een tussenstand van 21-18 nam coach Schockman haar 2de time-out. Het was alles of niets deze set. Verschillende matchpoints bleven onbenut en bij 28-27 was het Armixtos dat het beslissende punt scoorde. Hierdoor was de stand in sets weer gelijk, 1-1. De 3de set was het Armixtos dat gelijk het initiatief nam. Ook in het begin van deze set liet Atalante Armixtos veel te ver weglopen. Atalante wist zich elke set weer knap terug te knokken, maar de in het begin opgelopen achterstand was te groot om te overbruggen. Armixtos was ervaren genoeg om het in het begin gemaakte gaatje in punten vast te houden tot het eind van de set. Een 25-17 setstand was het gevolg. In de 4de set was het echter Atalante dat een goede start kende. Een goede servicedruk zorgde ervoor dat het spel aan Armixtos kant flink ontregeld werd. Hier profiteerde Atalante goed van en zeer geconcentreerd werd deze set binnen gesleept met 17-25.

Daarom begon Atalante vol goede moed aan de beslissende 5de set. Als men zo door zou gaan zou de 5de set winnend afgesloten moeten worden. Echter blijkt de praktijk toch wel eens anders te zijn. Atalante kwam snel 3-0 achter voordat ze iets terug konden doen. Het veldwisselvoordeel bij een stand van 8-7 was echter voor Armixtos. Het ging gedurende de laatste punten gelijk op en het dubbeltje kon op dat moment echt twee kanten op vallen. Waar Atalante afgelopen seizoen wel met de 2-3 overwinning aan de haal ging, was het deze keer Armixtos dat de wedstrijd wist te winnen met 3-2. Armixtos won de set met 15-13. Toch hield Atalante een positief gevoel over aan de wedstrijd. Er werd goed en fanatiek gespeeld, met een nieuw systeem en maar 6 mensen.

Er wacht een zware week voor de Muldermannen met 3 wedstrijden in 6 dagen. Donderdag 17 november wacht de uitwedstrijd tegen VONO (dit is een inhaalwedstrijd) daarna volgt de dag er op 18 november Allides (thuis) en maandag 21 november treden de mannen aan tegen Haarlem 4 in Haarlem. Kortom een druk programma.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34