Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
B&W ziet af van Cultuurhuis in Oranje Nassau Kwartier - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

B&W ziet af van Cultuurhuis in Oranje Nassau Kwartier

Datum: 09 november 2005
Bron: Midpoint FM & TV
De gemeente De Ronde Venen heeft onderzoek gedaan om op de locatie Oranje Nassau Kwartier, in combinatie met de revitaliseringsplannen van Westhoek Wonen, de bouw van een zogenoemd Cultuurhuis mogelijk te maken. Het college van B&W heeft geconstateerd dat er geen voldoende draagvlak is om een Cultuurhuis in het Oranje Nassau Kwartier te realiseren en ziet er daarom vanaf.

Westhoek Wonen bereidt, als eigenaar van vrijwel alle woningen in het Oranje Nassau Kwartier, een groot revitaliseringstraject voor. Zij werkt daarbij samen met onder andere de gemeente, de huurders en heeft deskundigen ingeschakeld. Onderdeel is de inbreng van het Prinsenhuis. Dit gebouw ligt op een cruciale plaats in het gebied.

Een Cultuurhuis is gebaseerd op de aanwezigheid van een bibliotheek, aangevuld met andere sociaal-culturele voorzieningen. In dit geval kwamen daarvoor in aanmerking, naast de bibliotheek, de huidige gebruikers van het Prinsenhuis en mogelijkerwijs het kunstencentrum de Hint.

Mede op grond van argumenten van bewoners van het Oranje Nassau Kwartier, de druk op de woonomgeving (ruimtelijk, maar ook wat betreft verkeer- en parkeerdruk) en de kosten, heeft het college van B&W besloten om af te zien van het realiseren van een Cultuurhuis in het Oranje Nassau Kwartier. De wens van het college om een Cultuurhuis te realiseren in de kern Mijdrecht, blijft bestaan. De gemeente De Ronde Venen gaat dan ook op zoek naar een realiseerbare en geschikte locatie buiten het Oranje Nassau Kwartier.

Voor de huidige gebruikers van het Prinsenhuis wordt een oplossing gezocht. Ofwel wordt voor hen ruimte gereserveerd binnen de revitaliseringsplannen in het Oranje Nassau Kwartier van Westhoek Wonen, ofwel krijgen ze een plaats in een nieuw Cultuurhuis op een alternatieve locatie.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht