Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
VIOS Martinee op zondagmiddag succes - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

VIOS Martinee op zondagmiddag succes

Datum: 06 november 2005
Bron: Ingezonden stukken
Mijdrecht – Onder grote publieke belangstelling verzorgde muziekvereniging V.I.O.S. tijdens hun zondagmiddagmatinee weer een aantal uurtjes kijk- en luisterplezier in Party- en Congrescentrum ‘De Meijert’. Met dit matinee werd weer de traditie van de zondagmiddagconcerten in ere hersteld. In de gezellige Meijert lieten zo’n beetje alle onderdelen van de vereniging zich weer van hun beste kant horen en zien.

De showband opende, onder leiding van dirigent Robert-Jan Hofman, gedegen en hoe kan het ook anders, met ‘Showmusic’ gevolgd door ‘China Groove’. Daarna namen de slagwerkers, onder leiding van Marcel Verschoor, het ‘stokje’ over met het concoursnummer ‘Drumland’. Op het door Gloria Estefan bekend geworden ‘1-2-3’ bracht de grote groep miniretten een leuke show. Een grote groep, omdat onlangs Kirsten Prins, Rianne Verweij, Scarlett van den Bosch, Cintha Kooistra, Marjolein Heining en Rozella van Genechten van de leerlingen naar de miniretten promoveerden. Instructrices Petra Faas en Chantal de Groot glommen dan ook van trots.

Daarna even een muzikaal ‘meesterstuk’. De Showband bracht het indrukwekkende concourswerk ‘Suite Memory’ ten gehore. Met dit uit 4 delen bestaande werk, met solo’s van Sjaak en Piet de Groot, behaalden de showband onlangs in Hoogwoud maarliefst 95,08 punten. Een eerste prijs met onderscheiding van de jury en promotie naar de eerste divisie.

Altijd vertederend om te zien zijn de leerling majorettes, of leerlingrettes zoals ze ook wel genoemd worden. Met, voor de laatste keer, hun show ‘Go Dance’ stalen ze de harten van de aanwezigen. Na het door V.I.O.S.-slagwerker Jaraguá Rodriguez geschreven ‘Nice and Easy’, was het de beurt aan het opleidingsorkest. Met de komst van de leerling-slagwerkers is dit een alleraardigst orkest geworden. En dat was te horen in de twee nummers die gebracht werden.

Na de pauze ging het in rap tempo verder. Onder meer brachten de majorettes een wervelende show op het door de showband gespeelde ‘El Chupacabra’. Met nog meer optredens van de miniretten, het opleidingsorkest en het spetterende slagwerknummer ‘Show Groove’ werd ‘stilaan’ toegewerkt naar de ‘grande finale’ Maar voor het zover was ‘leefden Suzanne en Esther vanwege hun verjaardag nog even op de in de haast neergezette stoelen hoog’. Ook 4 nieuwbakken showbandleden werden voor het voetlicht gehaald. Roy, Gerda, Xintha en Jodi showden met verve hun nieuwe uniform.

In die finale namen de leerlingen van het opleidingsorkest alvast hun toekomstige plekken in de showband in. Samen brachten ze met alle majorettes, groot en klein, de uitsmijter ‘That’s Entertainment’. En dat was het dan ook. Een ‘onderhoudend’ middagje met een plezierige presentatie van Robert Stoesser, met voor een ieder wat wils en voorbij voor je er erg in had. V.I.O.S. moet deze traditie beslist in ere houden.

Alvast voor in uw agenda of op de kalender. Op 11 februari 2006 geeft V.I.O.S. weer een spetterende jaaruitvoering in Party- en Congrescentrum ‘De Meijert’.

Wilt u meer informatie over V.I.O.S.? Of wilt u lid worden om in de showband en/of het dweilorkest DORST te (gaan) spelen? Neem dan contact op met Gerrit van Vliet (tel. 0297 – 285717 of 06-21525558). Of kijk op de websites www.vios-midreth.nl en www.dweilorkest-dorst.nl.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht