Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante dames 1 pakt de eerste volle 5 punten

Datum: 06 november 2005
Bron: Ingezonden stukken
Vinkeveen - Afgelopen vrijdag 4 november moest het eerste damesteam spelen tegen het tweede team van AVV Keistad uit Amersfoort. Dit team staat bijna onderaan, maar daar we pas een paar wedstrijden onderweg zijn, moet je je tegenstandsters nooit onderschatten. De Vinkeveense dames gingen echter voor de volle winst om zo hoger op de ranglijst te komen.

De eerste set begon, vooral door veel servicefouten, wat rommelig. Het team herpakte echter de controle weer en won deze set met gemak (25-17).

In de tweede set begonnen de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame goed. De pass liep goed, waardoor Nancy Schockman (spelverdeelster) de set-ups mooi kon geven en er punten werden gepakt. Het team kreeg het moeilijk bij de laatste 5 punten. Atalante liet Keistad terugkomen in de set door vooral zelf wat minder secuur te spelen. Een sterk blok van de Amersfoortse dames zorgde ervoor dat de dames moeilijk tot scoren kwamen, hierdoor gingen zij forceren en maakten onnodige aanvalsfouten. Het team toonde veel veerkracht en doorzettingsvermogen en door een goed samenspel werd ook de tweede set gepakt (26-24).

Voor de derde set gaf trainer/coach Johan van Westendorp opdracht wat sneller te spelen. Dit pakte goed uit en er werd veel gescoord met de aanval. Helaas werd door een miscommunicatie onze spelverdeelster Nancy Schockman onder de voeten gelopen. Na een paar minuten blessuretijd en vooral door het doorzettingsvermogen van deze aanvoerster ging het spel verder. Het team ging nog harder werken en de pass werd netjes bij het net gebracht wat weer resulteerde in harde aanvallen, waarop Keistad geen antwoord had. Een 3-0 voorsprong werd hiermee een feit (25-19).

De Vinkeveense meiden zagen het helemaal zitten, 5 punten in de eigen Boei houden. Tel hierbij de wedstrijd van vorige week op, waarbij ze in de laatste set een punt lieten liggen…dat gingen ze dus echt niet meer laten gebeuren. Er werd goed geserveerd en door goede samenwerking en een positieve uitstraling pakten de dames de 4-0 overwinning met 25-14.

Zaterdag 12 november spelen de dames hun volgende wedstrijd om 18.00 uur in de Wethouder Verheijhal te Amsterdam. Ze nemen het dan op tegen Armixtos 2.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34